Mozy breidt online backupdienst uit naar iPhone

Mozy gaat de backupdienst Mozy aanpassen voor iOS. Er komen apps voor iPhone en Android aan.

mozy iphoneMozy is van plan om de online backupdienst die ze aanbieden uit te breiden naar iOS. Mozy is een dienst waarmee je foto’s, muziek, documenten en herinneringen die je niet wilt kwijtraken, online kunt opslaan. Er is zoveel belangrijke informatie in je leven, die alleen maar op je computer staat en die je bij een kapotte harddisk of diefstal zomaar kan kwijtraken. Op de website kondigen ze aan dat ze de backupdienst ook gaan uitbreiden naar iOS en Android. Er komen apps voor beide platformen, waarmee je bestanden vanaf je smartphone of tablet veilig kunt stellen in een online opslagruimte.

Je kunt bestanden in je online opslagruimte bekijken en doorsturen naar vrienden als e-mailbijlage. Ook kun je miniaturen van je foto’s zien en eventueel de foto’s weer naar je smartphone downloaden. De iOS-versie werkt op alle toestellen met iOS 4 of hoger. Er komt ook een sync-versie aan, waarmee je bestanden tussen meerdere computers kunt synchronseren. Met Mozy Sync maak je een speciale Mozy-map aan op je computer en elk bestand dat je daarin plaatst zal ook op andere computers worden bijgewerkt. Het maakt daardoor niet uit welke computer je gebruikt; de Mozy-map is overal beschikbaar en overal hetzelfde qua inhoud.

Mozy heeft twee oplossingen: MozyHome (voor thuisgebruik) of MozyPro (bedrijven). Een maandabonnement met 2GB opslagruimte kost bij MozyHome €4,99 per maand. Je krijgt dan een automatische backup, de backups zijn incrementeel en alle bestanden worden voorzien van encryptie in een beveiligde locatie bewaard. Daarmee onderscheidt het zich van Dropbox, waar het uitwisselen van bestanden en niet zozeer het maken van backups centraal staat. Dropbox heeft wel als voordeel, dat je een gratis account kunt aanmaken (dat je eventueel ook voor backups kunt gebruiken).

Je kunt bij Mozy inschrijven voor een e-mailnotificatie, zodat je weet wanneer de iOS-versie beschikbaar komt. Het betatesten van de sync-optie staat open voor Mac- en Windows-gebruikers die een abonnement hebben op MozyHome.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 maart 2011, 15:04
Categorie iOS
Onderwerp backup

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.