Boek ’60 jaar televisie in Nederland’ op de iPad verschenen

Het boek '60 Jaar Televisie in Nederland' komt binnenkort op de iPad uit. Het boek is geschreven door Bert van der Veer en is te lezen via Tablisto, een gratis iPad-reader waarbij je foto's en filmpjes kunt invoegen.

60 jaar televisieBegin dit jaar overhandigde Bert van der Veer het eerste exemplaar van zijn boek ’60 Jaar Televisie in Nederland’ aan Joop van den Ende. Drie maanden later is het boek ook op de iPad te lezen, als eerste Nederlandstalige boek in de iPad-reader Tablisto. De prijs van het boek (€19,99) wordt enigszins goedgemaakt door het feit dat er 46 videofragmenten in het boek zitten, die je binnen Tablisto kunt afspelen. Het boek is vanaf 25 mei verkrijgbaar via de webshop van de uitgeverij en binnenkort ook via iTunes. 60 Jaar Televisie in Nederland is een compleet overzichtswerk dat tot stand kwam in samenwerking met het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Je vindt alle bekende televisieprogramma’s terug, Van Snip en Snap tot De Lama’s en van Open het Dorp tot Boer zoekt vrouw. Je leest over het ontstaan van de televisie en de geschiedenis van talloze programma’s.

Auteur Bert van der Veer nam bovendien veel feiten over presentatoren en omroepen op, aangevuld met foto’s, verhalen, wetenswaardigheden en anekdotes. De digitale versie van het boek bevat 46 televisiefragmenten van de afgelopen zes decennia. Voor de uitgave van deze digitale versie is gekozen voor Tablisto, een gratis iPad-reader waarmee je multimediaal boeken en tijdschriften kunt lezen. De app probeert het ‘echte’ lezen te benaderen, waarbij de boeken kunnen worden verrijkt met foto’s, video’s of weblinks.

Meer info: Bert van der Veer, ’60 Jaar Televisie in Nederland’ (ISBN 9789460689802), €19,99
Vanaf 25 mei 2011 verkrijgbaar.
Downloaden: Tablisto (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 mei 2011, 10:24
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.