Bloomberg: ‘Spyware-programma FinSpy kan iPhone afluisteren’

Het spyware-programma FinSpy Mobile kan de iPhone infecteren en op deze manier gesprekken, e-mails en sms-berichten achterhalen op afstand. FinSpy kan afluisteren en daardoor informatie achterhalen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPhoneHet spyware-programma FinSpy Mobile van het Britse bedrijf Gamma Group kan ook de iPhone infecteren. Dit schrijft Bloomberg op basis van meerdere bevindingen. Hierdoor zou iemand op afstand toegang kunnen hebben tot de microfoon en het gps-signaal van je iPhone. Het zou ook mogelijk zijn om e-mails, sms-berichten en telefoongesprekken te achterhalen. De nieuwe spyware is opmerkelijk, omdat in augustus nog werd beweerd dat de beveiliging van iOS niet door geheime diensten gekraakt kan worden.

Gamma Group bevestigt het bestaan van FinSpy Mobile tegenover Bloomberg, maar wijdt verder niet uit over de precieze werking van de spyware. Eerdere documentatie van WikiLeaks zou er echter op wijzen dat het programma de iPhone kan binnendringen. De spyware zou op je iPhone terechtkomen via een specifieke link, die nadat je op ‘ja’ drukt bij een melding de software op je iPhone installeert. Het zou niet uitmaken of je wel of niet een jailbreak hebt geïnstalleerd.

FinSpy Mobile is een spyware-programma dat wordt verkocht aan onder andere regeringen en justitiële instellingen. Het is daarom niet duidelijk of een groot aantal iPhone-bezitters in aanraking met FinSpy Mobile zal komen. De spyware is al langer in omloop, maar we wisten nog niet dat ook de iPhone er mee geïnfecteerd kan raken. Documentatie van Gamma Group wijst er volgens Bloomberg op dat de spyware naast de iPhone ook BlackBerry’s en smartphones met Windows Mobile, Symbian en Android kan infecteren. Windows Phone 7 zou niet geïnfecteerd kunnen raken.

Via iDownloadBlog.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 augustus 2012, 21:31
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.