Blendle op iPad iPhone review

Blendle krijgt 3 miljoen investeringsgeld van New York Times en Springer

Het Nederlandse Blendle krijgt 3 miljoen investeringsgeld voor de internationale uitrol van het platform waarmee je losse artikelen uit kranten en tijdschriften koopt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Blendle op iPad iPhone reviewBlendle heeft bekendgemaakt dat ze 3 miljoen euro aan investeringsgeld hebben binnengehaald van de investeringstak van The New York Times Company en Axel Springer Digital Ventures. Het geld zal worden gebruikt voor de internationale uitrol van Blendle, de dienst waarmee je losse artikelen uit kranten en tijdschriften kunt kopen. In Nederland is Blendle al een groot succes. Nu is de rest van de wereld aan de beurt.

Blendle ging in 2014 van start. Je kunt door het aanbod bladeren van Nederlandse kranten en tijdschriften, waarbij je alleen betaalt voor losse artikelen. Een artikel kost gemiddeld 20 cent. Er zijn nu ruim 130.000 geregistreerde gebruikers in Nederland, maar nog onbekend is hoeveel daarvan nog steeds actief zijn. Ook heeft Blendle nog niet bekendgemaakt hoeveel artikelen er zijn of hoeveel omzet er is geboekt. Winstgevend is het bedrijf in ieder geval nu nog niet, maar de inkomsten groeien maandelijks.

De nieuwe investeerders zullen weinig invloed krijgen op het beleid van Blendle. Oprichter Marten Blankesteijn (die we eerder dit jaar interviewden) en mede-ondernemer Alexander Klöpping zullen het beleid van het bedrijf blijven bepalen en houden 75% van de aandelen. Uitgaande van de investeringen zou Blendle 13 miljoen euro waard zijn, al lijkt die waardering wat aan de hoge kant. Naar welke landen als eerste gaat uitbreiden is nog onbekend en hangt af van het enthousiasme onder uitgevers. Onder andere The Economist zou interesse hebben – meer nog dan de Nederlandse uitgevers, die aanvankelijk wat aarzelend reageerden. Het persbericht spreekt over een uitrol in “meerdere Europese landen in de komende twee jaar”.

Blendle iOS-app komt eraan

Eerder schreven we al op iCulture dat Blendle een iOS-app gaat uitbrengen. Want ook al is Blendle al aardig bruikbaar op de iPhone en iPad, een app zorgt ervoor dat mensen vaker het aanbod bekijken. Aanvankelijk zal de iOS-app alleen artikelen bevatten die door de redactie van Blendle zijn geselecteerd.

Het plan is om artikelen via meerdere platformen te kunnen kopen via één handeling, zowel op de website van Blendle zelf, op de website van een krant of in de app. Het inkomstenmodel is nu zo, dat uitgevers 70% van elk verkocht artikel krijgen. De uitgevers bepalen zelf hoeveel de artikelen kosten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2015, 18:41
Categorie Diensten
Onderwerp blendle

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.