Birdi luchtsensor waarschuwt bij smog, pollen en koolmonoxide

Birdi is een soort rookmelder die de luchtkwaliteit in de gaten houdt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

birdi-iphoneSmog kan nadelige effecten hebben op je gezondheid. Om te voorkomen dat je teveel schadelijke stoffen binnen krijgt is er nu Birdi, een soort rookmelder die de luchtkwaliteit in de gaten houdt. Birdi is dus niet een gewone rookmelder die waarschuwt bij brand, maar een sensor die in de gaten houdt of slechte luchtkwaliteit je niet ongemerkt ziek maakt. Volgens de makers is de luchtvervuiling binnenshuis wel twee- tot achtmaal hoger dan buiten, wat nadelig kan zijn voor mensen met astma. Voor $89 (early bird) kun je de een eerste exemplaar van Birdi bestellen.

De sensoren houden temperatuur, CO2-niveau en koolmonoxide-concentratie in de gaten. Ook de luchtvochtigheid en concentratie van fijnstof, pollen en andere kleine deeltjes ontsnappen niet aan Birdi. Via je iPhone zie je hoe de situatie ervoor staat en krijg je een waarschuwing als de smogniveau’s dramatisch stijgen.

birdi-huis

Er is ruim 11.000 dollar opgehaald van de 50.000 dollar die de bedenkers nodig hebben om Birdi op de markt te brengen. Hoe meer geld er binnenkomt, hoe meer functies er aan Birdi zullen worden toegevoegd.

Meer info: Birdi op Indiegogo

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 december 2013, 23:59
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.