Belkin roept uit voorzorg iPhone TuneBase terug

Belkin heeft besloten een reeks TuneBase-producten terug te roepen, omdat ze mogelijk kortsluiting, rookontwikkeling en zelfs brand in de auto kunnen veroorzaken. De kans daarop is klein, maar Belkin wil toch het zekere voor het onzekere nemen.

Belkin TuneBaseEr zijn nog geen gewonden gevallen, maar Belkin gaat wel een reeks TuneBase-producten terugroepen. Het gaat om bijna alle na 1 april 2009 verkochte uitvoeringen van de TuneBaseFM en TuneBase Direct, houders om je iPhone in de auto te kunnen opladen en tegelijk de muziek via de autoradio af te spelen. Een ring in het verbindingsstuk van de aanstekeraansluiting kan kortsluiting veroorzaken bij vocht, hoge temperaturen of langdurig gebruik. Dat zou kunnen tot rookontwikkeling en zelfs tot brand in de auto kunnen leiden.

Volgens Belkin gaat het waarschijnlijk maar om een beperkt aantal van de producten, maar ze gaat toch tot actie over. Gebruikers moeten de TuneBase meteen uit gebruik nemen en contact opnemen met Belkin om een gratis vervangend product toegestuurd te krijgen.

De volgende productnummers komen in aanmerking voor gratis vervanging, mits gekocht na 1 april 2009:

  • F8Z441
  • F8Z442
  • F8Z176
  • F8Z441ea
  • F8Z442ea
  • F8Z176eaBLK

Om zeker te weten welk product je hebt, moet je op het accessoire zelf kijken (niet op de doos, omdat daar een afwijkend productnummer kan staan). Belkin besloot vrijwillig tot de terugroepactie.

Meer info: TuneBase-informatiepagina

Belkin TuneBase

Via: Macworld.co.uk

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 oktober 2009, 20:55
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.