BannerDisable: push-notificaties met één knop uitschakelen (jailbreak)

De jailbreaktweak BannerDisable voegt een schakelaar toe aan het instellingen-scherm van je iPhone, waarmee je push-notificaties makkelijk kunt uitschakelen. Geruchten wijzen er op dat Apple zelf zoiets gaat toevoegen aan iOS 6.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

BannerDisableGeruchten wijzen er op dat Apple in iOS 6 een schakelaar gaat toevoegen, waarmee je alle notificaties tijdelijk kunt uitschakelen. Een handige functie wanneer je bijvoorbeeld naar bed gaat en liever niet door een oplichtende iPhone wordt gewekt. Gebruikers met een jailbreak kunnen nu alvast van een soortgelijke functie gebruikmaken door de tweak BannerDisable te installeren. Hierdoor verschijnt er in het instellingenscherm van je iPhone een schakelaar waarmee je notificaties stopzet.

De schakelaar staat vlak onder de Vliegtuigmodus-knop van je iPhone. Veel iPhone-bezitters gebruiken deze al om notificaties ‘s avonds uit te zetten, omdat je hiermee alle draadloze verbindingen van je iPhone uitschakelt. BannerDisable’s schakelaar is iets minder extreem, omdat je wel bijvoorbeeld gebeld kunt worden. Gemiste pushberichten staan wel in het Berichtencentrum om later gelezen te worden.

Om gebruik te maken van BannerDisable moet je een nieuwe repository toevoegen aan Cydia. Ga vanuit Cydia naar Manage, druk op Edit en voeg melkhior.me/repo toe aan de lijst. Op deze repository vind je jailbreaktweaks en -apps van ontwikkelaar Ron Melkhior.

Cult of Mac wijst ook op een tweak genaamd NotiQuiet, waarmee je pushberichten van bepaalde apps met één schakelaar kunt uitzetten. Hierdoor kun je bijvoorbeeld wel worden gealarmeerd bij e-mail, maar niet bij Twitterberichten.

BannerDisable is gratis te downloaden via de repository melkhior.me/repo. NotiQuiet is gratis te downloaden in de Cydia Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 februari 2013, 16:23
Categorie Jailbreak
Onderwerpen banners, jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.