Reacties voor: Bangmakerij of echt risico? Jailbreak is gevaarlijk, zegt PC Magazine

PC Magazine heeft een stuk geschreven over de gevaren van jailbreaken.

Reacties: 38 reacties

  1. veel kan er nu toch niet misgaan e, ja software matig en pff ja, zoals het artikel zegt: “er zouden telefoontjes kunnen gedaan worden zonder dat je het weet”.

    Je zal dat volgens mij wel snel doorhebben hoor en dan is het toch eenvoudig om u iPhone eens te herstellen.

    En ik blijf erbij, met een pc heb je ook kans op virussen dusja :p

  2. Tot dat je er achter komt dat een of andere robot op jouw kosten telefoneert naar de andere kant van de wereld. Keep it cool, keep it locked.

  3. @Monsta:
    mja, ik heb geen abonnement, dus meer dan 15 euro zal de robot niet kunnen verbellen.

  4. Dat bellen merk je volgens mij wel. Het stoort me meer dat ze gewoon bij al je persoonlijke gegevens kunnen.

  5. Origineel geplaatst door Monsta
    Tot dat je er achter komt dat een of andere robot op jouw kosten telefoneert naar de andere kant van de wereld. Keep it cool, keep it locked.

    Keep it gay, keep it worthless.

    Niet jailbreaken is alsof je altijd 50 moet rijden met een Porsche.

  6. Origineel geplaatst door M1ch3l
    Origineel geplaatst door MonstaTot dat je er achter komt dat een of andere robot op jouw kosten telefoneert naar de andere kant van de wereld. Keep it cool, keep it locked.Keep it gay, keep it worthless.Niet jailbreaken is alsof je altijd 50 moet rijden met een Porsche.

    Wat een onzin. Je koopt die porsche toch niet als je weet dat je maar 50 mag.

    Koop dan iets anders waar je wel harder dan 50 mee mag rijden, in dit geval bv WM.

  7. Origineel geplaatst door M1ch3l
    Origineel geplaatst door MonstaTot dat je er achter komt dat een of andere robot op jouw kosten telefoneert naar de andere kant van de wereld. Keep it cool, keep it locked.Keep it gay, keep it worthless.Niet jailbreaken is alsof je altijd 50 moet rijden met een Porsche.

    Haha, moet er wel om lachen. Kan me voorstellen dat je zonder een abonnement of op een iPod Touch hier minder druk om maakt. Maar voor mij geld dat ik privacy en veiligheid hoger acht dan een paar toffe Appjes. Was vorig jaar ook een grote rede waarom ik c:/format heb gedaan, Northon niet heb verlengt en het nu (naast de iMac) Linux draai voor administratieve doeleinden.

  8. Origineel geplaatst door JazzamatazWat een onzin. Je koopt die porsche toch niet als je weet dat je maar 50 mag.Koop dan iets anders waar je wel harder dan 50 mee mag rijden, in dit geval bv WM.

    Hoezo je weet toch van tevoren dat het mogelijk is om een iphone te jailbreaken? Daarnaast is WM een soort subaru, is ook snel maar geen porsche!

  9. @ Monsta.

    Als jij verstand hebt van Linux (waar een normale gebruiker moeite mee zal hebben en niet zal overstappen) dan moet je ook slim genoeg wezen om je windows te beveiligen. En dan weet je ook dat dat helemaal niet veel moeite hoeft te kosten.

    Het probleem bij dit soort dingen is dat mensen eerst dingen doen en dan pas denken. Ze klikken alle banners aan op internet waar het woord gratis in voorkomt en dan vinden ze het raar dat ze dan spyware hebben.

    Het probleem van zulk soort artiekels is dan ook dat mensen die er geen verstand van hebben worden afgeschrikt om het te gaan doen. En alleen maar omdat 1 magazine roept dat er een hele kleine kans is dat ze er wel is misbruik van kunnen gaan maken (wat dus ook nog niet eens is gebeurt). (naja behalve dan dat je je wachtwoord van SSH moet veranderen 😛 )

  10. Een paar?

    SwirlyMMS (MMS)
    Cycorder (video recorder MET geluid)
    Sbsettings toggle (open ssh, bluetooth, phone, gps, gprs etc aan/uitzetten via een menu te openen met 1 veeg boven in het beeld) BackGrounder (Apps op de achtergrond laten draaien)
    BiteSMS (losse sms-jes kunnen verwijderen/full screen keyboard, sms teller)
    MxTube (youtube kijken/downloaden zonder wifi verbinding)
    Mobile Finder (zodat je zelf in je eigen telefoon kan kijken en bestanden kan bewerken, verplaatsen)
    Firefly (je itunes library kunnen delen op een wifinetwerk)
    Winterboard (achtergronden, geluiden ed kunnen aanpassen)

    En dat is een kleine opsomming van de belangrijkste zaken (voor mij gezien dan)

    Goed beveiligen en weten waar je mee bezig bent.

    Ik vind het een verbreding op de bestaande mogelijkheden en sommige zaken zijn bijna schandelijk dat ze er niet standaard meegeleverd worden (mms, video recorder, uitgebreide sms etc)

  11. Origineel geplaatst door Monsta
    Tot dat je er achter komt dat een of andere robot op jouw kosten telefoneert naar de andere kant van de wereld. Keep it cool, keep it locked.

    Met de aantallen iPhones in omloop is dit een andere situatie dan bij OSX waar weinig virussen zijn.
    Met root-rechten en permanente internet-toegang kan je op een Unix systeem nog wel wat meer ellende aanrichten.
    Dus deze waarschuwing is zeer terecht.

  12. Wat ik doe is altijd eerst ff iphoneclub checken als ik een app zie. Ff reviews lezen, op t forum kijken. Als er een slechte app bij zit of mallware o.i.d. zal iemand dat vast al ervaren hebben en daarvoor waarschuwen

  13. Gevaarlijk? Een PC in de handen van een eindgebruiker, dat is pas gevaarlijk!

  14. @PP da’s inderdaad een goei. Ik hou de mijne in Belgïe ook netjes origineel. Laat die vier russen maar aan de andere kant.

  15. Het is een keuze; en zoals bij zoveel: ondoordachte keuzes zijn soms foute keuzes.

    Origineel geplaatst door kal_el
    veel kan er nu toch niet misgaan e, ja software matig en pff ja, zoals het artikel zegt: “er zouden telefoontjes kunnen gedaan worden zonder dat je het weet”.

    LoL.. factuurtje van €2000 en je piept wel anders..

  16. altijd gezeur om nik!!

    Ze moeten wat te schrijven hebben die gasten =.=’

    Ach de JB werk niet eens bij mij.. dus ik ben veilig

  17. Jaa dat klopt wel allemaal maar ja ik ga je in je telefoon even een telefoontje plegen naar de U.s en raad eens wie er dan boos word?? Zit jij te schelden dit dat gewoon niet jailbraiken is wel het beste@kal_el:

  18. Wat ik me afvraag, zijn er zulke dergelijke malware uberhaupt op een repository? Zo ja welke dan?

    In plaats van speculeren, geef eens een voorbeeld van malware dan? Ook het verborgen bellen is dat wel mogelijk en bestaat zo;n applicatie zowieso?

    Soms maken sommige mensen zich druk om iets wat zou kunnen gebeuren. Zorg gewoon dat je weet wat je doet, dan blijft het risico minimaal.

  19. @atquest:
    @Mipilo12:
    dat is het hem net, mij zal dit nooit overkomen want ik werk niet met postpaid, maar met prepaid.
    In het slechtste geval ben ik dus 15 euro kwijt 🙂

  20. Ze hebben wel een punt hoor. Toch heb ik van de week een JB toegepast en ben er zeer tevreden over. Ik ben dus nog errug noob

  21. je moet je rootpaswoord dan ook veranderen en niet standaard alpine laten..

    Origineel geplaatst door Eduo
    Origineel geplaatst door MonstaTot dat je er achter komt dat een of andere robot op jouw kosten telefoneert naar de andere kant van de wereld. Keep it cool, keep it locked.Met de aantallen iPhones in omloop is dit een andere situatie dan bij OSX waar weinig virussen zijn.Met root-rechten en permanente internet-toegang kan je op een Unix systeem nog wel wat meer ellende aanrichten.Dus deze waarschuwing is zeer terecht.

  22. @Wes: zo is het maar net! daar doe ik ut ook voor. en de rest, ach zie wel… 😉

  23. Een iPhone met jailbreak is even ‘gevaarlijk’ als een standaard Windows installatie (zonder antivirus ed). Het enige verschil is dat er voor de iPhone nog geen enkel virus of andere malware bekend is..

  24. Ja, of dit is gewoon apple die je probeert bank te maken;)
    en dat ff via PC Magazine doet

  25. Misschien een opportunity voor ontwikkelaars die beveiligingssoftware voor de iPhone willen uitbrengen. Wel liefst zonder dat dit ten koste gaat van de snelheid van de phone. Ik zou niet graag willen dat mijn mobileme passw gejat wordt. Sowieso denk ik dat leden van de community in de Cydia Store elkaar kunnen waarschuwen voor bepaalde malware programmas, of dat er een andere oplossing voor komt.

  26. Origineel geplaatst door Roland
    Misschien een opportunity voor ontwikkelaars die beveiligingssoftware voor de iPhone willen uitbrengen.

    Zo’n typische MS gedachte, betaald je een hoop geld voor een goede computer (inc. licentie voor het OS), programma’s, moet je nog een keer extra beveiligingssoftware aanschaffen om er zeker van te zijn dat je dat de boel (veilig) blijft draaien. Hartstikke leuk dat de iPhone nieuwe Apple product gebruikers aantrekken, maar blijkbaar moeten veel nieuwe gebruikers er aan wennen dat Apple een compleet product levert. Once again, wil niet zeggen dat ik het eens ben met de gang van zaken omtrend de App Store. Vind het tijd dat ze daar knopen doorhakken en helderder gaan communiceren met ontwikkelaars (en tijd voor een 2.3 update)

  27. Komt er dus eigenlijk op neer dat Jailbraken NIET gevaarlijk is.
    maar er eigen repo’s op te zetten die niet gecontroleerd zijn geweest dan het pas gevaarlijk word…

    Beetje logisch he 😀 Net als een computer er rare programmakes op zetten 😉

  28. Nu al genomineerd voor vetste opmerking 2009 😀

    Origineel geplaatst door M1ch3l
    Origineel geplaatst door MonstaTot dat je er achter komt dat een of andere robot op jouw kosten telefoneert naar de andere kant van de wereld. Keep it cool, keep it locked.Keep it gay, keep it worthless.Niet jailbreaken is alsof je altijd 50 moet rijden met een Porsche.

  29. @kal_el: Dat maakt het gevaar niet minder, alleen kan je van jou max €15 euro jatten. Beetje hetzelfde als ervoor zorgen dat je portemonnee leeg is omdat je dan minder geld kwijt bent als ‘ie gejat wordt 😛

    Origineel geplaatst door Axel
    Komt er dus eigenlijk op neer dat Jailbraken NIET gevaarlijk is.
    maar er eigen repo’s op te zetten die niet gecontroleerd zijn geweest dan het pas gevaarlijk word…Beetje logisch he Net als een computer er rare programmakes op zetten

    Exactamundo! Of als sex zonder condoom: leuker, maar niet zo veilig 😀

  30. Zouden ze niet een virus kunnen maken die ja touchgevoeligheid op 0 zet, je kabelaansluiting uitschakelt en ook alle knopjes uitschakelt (home, sleepbutton enz)??? dan ben je best de lul…

    Hopelijk niet, k kan nu echt niet meer zonder jailbreak…

  31. Nadeel van de iPhone is dat er heel veel microsoft addicten dit mooi stukje techniek van Apple gekocht hebben en heel de filosofie van Apple dus niet kennen.Laat het orgineel en locked en je hebt geen zorgen.

  32. Origineel geplaatst door Mrwhoopie
    Nadeel van de iPhone is dat er heel veel microsoft addicten dit mooi stukje techniek van Apple gekocht hebben en heel de filosofie van Apple dus niet kennen.Laat het orgineel en locked en je hebt geen zorgen.

    Pfff wat een stelletje moraalridders hier. Laat mij lekker mijn gang gaan, zal ik niet zeuren als er iets fout gaat. Koop netjes alle content legaal dus doe verder niemand kwaad. Ergo: maak je eigen keuzes en dring je mening niet op aan anderen !

  33. @Wes: gaan we weer ..wat HOORT de iphone standaard te hebben …nou hij heeft dat standaard NIET dus waarom ben je dan zo stom geweest om m te kopen? En dan achteraf gaan zeiken dat ie t wel hoort te hebben ! ! sorry hoor ik wist dat ie al die functies NIEThad ik heb m gekocht om wat ie WEL had!

  34. Dussss?

    Origineel geplaatst door Yvetskie
    @Wes: gaan we weer ..wat HOORT de iphone standaard te hebben …nou hij heeft dat standaard NIET dus waarom ben je dan zo stom geweest om m te kopen? En dan achteraf gaan zeiken dat ie t wel hoort te hebben ! ! sorry hoor ik wist dat ie al die functies NIEThad ik heb m gekocht om wat ie WEL had!

    Who cares wat jij al wist toen je hemkocht? Laat mij lekker jailbreaken; doe ik niemand mee kwaad en kan ik mijn avondjes lekker vullen met spelen met mogelijkheden waar jij totaal geen weet van hebt.

    Jij blij met je standaard Iphone, ik blij met mijn power Iphone. Gaan we weer terug naar het onderwerp?

    Oh ja, het onderwerp. Bangmakerij dus. Wachtwoord even aanpassen en geen vreemde repo’s downloaden.

    Get a life ….

  35. Origineel geplaatst door Yvetskie
    @Wes: gaan we weer ..wat HOORT de iphone standaard te hebben …nou hij heeft dat standaard NIET dus waarom ben je dan zo stom geweest om m te kopen? En dan achteraf gaan zeiken dat ie t wel hoort te hebben ! ! sorry hoor ik wist dat ie al die functies NIEThad ik heb m gekocht om wat ie WEL had!

    Superantwoord.

  36. Origineel geplaatst door Mrwhoopie
    Origineel geplaatst door Yvetskie@Wes: gaan we weer ..wat HOORT de iphone standaard te hebben …nou hij heeft dat standaard NIET dus waarom ben je dan zo stom geweest om m te kopen? En dan achteraf gaan zeiken dat ie t wel hoort te hebben ! ! sorry hoor ik wist dat ie al die functies NIEThad ik heb m gekocht om wat ie WEL had!Superantwoord.

    En ik heb hem aangevuld met zaken die hij nodig heeft. Ik zruk niet. Ik zoek mogelijkheden jij zit met een product waar je maar eeniniem deel van zn capaciteit gebruikt. Zonde dus.

    Trouwens de enigste die zeikt ben jij.

  37. Agja, bepaalde mensen… Geen weet hebben van jailbreaken en toch maar dingen uitkramen. Ik ben erg blij met alle mogelijkheden van de jailbreak, waardoor ik nu zelfs op meerdere pc’s kan synchroniseren zonder alles kwijt te raken, dat is 1 van de grootste voordelen? En natuurlijk de applicaties vanuit Cydia =).

  38. Ik heb hem nog niet gejailbreakt, maar ben het wel van plan. Het enige nadeel in mijn geval is, dat ik er niet bijster veel verstand van heb… :S
    Wat ik dan met een Iphone doe? Ik hou van uitgebreide telefoons, telefoons die meer zijn dan alleen dat ding waar je mee belt, hou van technische snufjes en was nog niet bekend met iets van Apple en vond dat de tijd daar was om kennis te maken. Bevalt goed moet ik zeggen, ook al vind ik het Apple wereldje best een ingewikkeld wereldje…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.