Awair regelt de luchtkwaliteit in huis vanaf je iPhone

De luchtkwaliteit in huis meten en beïnvloeden? Daar kan de nieuwe Awair mee helpen. Dit slimme kastje maakt via IFTTT verbinding met al je andere apparaten in huis, zoals luchtfilters en airconditioning.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Awair
De Awair is een slim hulpje, waarmee je tot in detail de luchtkwaliteit in de gaten kunt houden en regelen. In de bijbehorende iPhone-app zie je de huidige temperatuur, luchtvochtigheid, CO2-waarden en zelfs hoeveel stof er in huis ronddwarrelt, zodat je daar op kunt inspelen. Ideaal als je bijvoorbeeld last hebt van astma of hooikoorts. Door te communiceren met andere apparaten, zorgt de Awair automatisch voor de optimale luchtkwaliteit.


Awair iPhone-appIs het bijvoorbeeld te benauwd in huis? Dan zal de Awair automatisch een gekoppelde airconditioner opstarten. Teveel stof? Dan kan er een luchtzuiveraar of -filter worden geactiveerd om de omgeving te reinigen. De Awair is ook te verbinden met een thermostaat, luchtbevochtiger en een ventilator. In de bijbehorende iPhone-app geef je de ideale luchtomstandigheden aan, waarna de Awair hier met behulp van de verbonden apparatuur voor zorgt. De Awair gebruikt IFTTT om te communiceren met apparatuur.

De bijbehorende iPhone-app laat ook zien hoe de lucht in huis langzaam verandert. Deze informatie wordt gekoppeld aan je dagelijkse leefritme. Door rekening te houden met wanneer je slaapt, kan de luchtvochtigheid op die momenten worden verlaagd, zodat je minder snel verkouden wordt. Bij iedere luchtomstandigheid krijg je extra medische informatie, geleverd door de Amerikaanse Mayo Clinic.

De Awair verschijnt pas in de herfst van 2015, maar je kunt hem nu al bestellen voor 169 dollar. Je kunt in één keer twee stuks bestellen voor 319 dollar, of vier in huis halen voor 599 dollar. Voor verzending naar Nederland of België wordt 35 dollar extra gerekend. Prijzig, maar je gezondheid is onbetaalbaar.

Bekijk ook

IFTTT op je iPhone en iPad gebruiken

Met IFTTT kun je allerlei zaken automatiseren. Er zijn meer dan 50 miljoen mogelijkheden en het werkt met allerlei apps, diensten en apparaten. IFTTT wordt vooral gebruikt voor smart home-toepassingen en in deze gids leggen we alle mogelijkheden uit.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.