Autotune komt via Smule en rapper T-Pain naar de iPhone

Het fenomeen auto-tune werd populair dankzij hiphoppers, rappers en een zekere Michael Gregory, die met Auto-Tune the News een hit op YouTube scoorde. Ontwikkelaar Smule is bezig met een applicatie, waarmee je kunt auto-tunen op nummers van rapper T-Pain.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

t-painAutotune werd de afgelopen maanden een enorme hit op YouTube, dankzij Michael Gregory. Hij maakte samen met zijn broer en schoonzus heel wat mensen aan het lachen met de serie Auto-Tune The News: nieuwsfragmenten werden daarbij omgezet in autotune-liedjes. Onderaan dit artikel kun je twee voorbeelden bekijken. Op de iPhone kun je straks ook met autotune aan de slag: Smule is namelijk met een een dergelijke applicatie bezig. Autotune is een audioprocessor gemaakt door Antares Audio Technologies, waarmee lichte onzuiverheden in zang kunnen worden rechtgetrokken. Door de instelling overdreven aan te passen krijg je het “roboteffect” wat regelmatig in hiphop- en elektronicanummers wordt gebruikt.

Smule werd bekend als maker van Ocarina en Leaf Trombone, twee populaire applicaties waarmee je zelf muziek kunt maken. Voor de autotune-applicatie zochten ze de samenwerking met T-Pain, een Amerikaanse rapper en songwriter. De applicatie krijgt de naam ‘I Am T-Pain’ en maakt gebruik van de originele Autotune-technologie van Antares Audio Technologies. Je krijgt er een aantal tracks van T-Pain bij, kunt tracks opnemen en ze naar Facebook/MySpace sturen of via e-mail met je vrienden delen. Vanuit de applicatie kun je ook premium nummers aanschaffen.

Onderstaand filmpje toont een demonstratie van de applicatie (het wordt pas vanaf 1:22 minuten interessant en vanwege Flash niet via de iPhone te bekijken):

De applicatie staat gepland voor de week van 24 augustus.

Hieronder zie je twee voorbeelden van het eerder genoemde Auto-tune the News:

Via: MobileCrunch (artikel is offline gehaald – hier mijn screenshot)
Foto: CC Flickr (Techiedivas)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 augustus 2009, 0:47
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.