GeoHot stopt met purplera1n – geen update voor OS 3.0.1

GeoHot stopt met purplera1n en purplesn0w en beweert dat het uiteindelijk niet meer dan een proof of concept was. Een update voor 3.0.1 komt er dan ook niet.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

geohotGeoHot heeft op zijn blog laten weten dat purplera1n niet meer werkt bij OS 3.0.1 – en hij is niet van plan om er iets aan te doen. Apple heeft de kernel bij de overgang van 3.0 naar 3.0.1 gewijzigd en omdat purplera1n een zeer specifieke plek van de kernel patcht, functioneert het niet meer. Hij kan zich wel voorstellen dat hij een tool kan maken die het beste van twee werelden combineert: de tool van het iPhone Dev Team (redsn0w) en die van GeoHot zelf. Het zou snel zijn, en op elk apparaat en elke firmwareversie werken, maar hij is te lui om het te schrijven.


Wie zin heeft mag wat GeoHot betreft de handschoen oppakken en de tool aanpassen voor OS 3.0.1, maar wat GeoHot betreft komt er hiermee een einde aan purplera1n. Uiteindelijk was het niet meer dan een proof of concept om te laten zien, wat er mogelijk was. Hetzelfde geldt voor purplesn0w. GeoHot stapt niet helemaal uit het iPhone-hackerswereldje; als hij weer eens een tool uitbrengt, zal dat met de 3GS te maken hebben. Hij beweert daarvoor meer lekken achter de hand te hebben.

Meer info: Blog GeoHot
Tipgever: Asanchez

Informatie

Laatst bijgewerkt
23 april 2013 om 13:58
Categorie
Jailbreak

Reacties: 26 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.