Australische operator Optus stopt inschrijflijst met $100 borg

De Australische operator Optus is gestopt met een inschrijflijst waarbij klanten $100 moesten betalen om straks vooraan in de rij te kunnen staan bij de introductie van de nieuwe iPhone.

OptusDe Australische operator Optus is gestopt met het incasseren van borggeld, voor mensen die hun iPhone 3G snel willen hebben. Via een voorinschrijving konden klanten tegen betaling van $100 op een lijst komen te staan waarmee ze voorrang krijgen in de wachtrij als de iPhone 3G op 11 juli 2008 z’n debuut maakt in Australië. Een woordvoerder van Optus vertelde aan ZDNet: “Vanwege een overweldigende belangstelling, hebben we op dit moment de deposit-schema verwijderd van de website”.

Het is niet helemaal duidelijk of de operator ermee doorgaat. Volgens Guy Cranswick, marketing- en media-analist van IBRS gebruikt Apple de juiste tactieken om de belangstelling voor de nieuwe iPhone te stimuleren. “One way of stimulating a need is to deny it — that’s been known for years. You’ve got to acknowledge that the marketing around Apple’s products has been doing that for a while.” Maar Cranswick denkt niet dat het stoppen met het deposit-schema een geplande poging van Apple of Optus is om publiciteit te genereren.

Via: ZDNet

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juni 2008, 13:00
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.