August-lock-doorbell-keypad

August onthult Doorbell Cam, Keypad en HomeKit-Smart Lock

August onthult de Doorbell Cam, een slimme deurbel waardoor je altijd weet wie er voor je deur staat. Daarnaast is het Smart Lock vernieuwd en te openen met het Smart Keypad.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

August-lock-doorbell-keypad

August heeft een aantal nieuwe producten onthuld die je huis weer wat slimmer maken. Zo is het bestaande Smart Lock vernieuwd met een versie die HomeKit (en dus Siri) ondersteunt, en wordt het bestaande aanbod verder uitgebreid met het August Smart Keypad en de August Doorbell Cam.

De August Doorbell Cam is de interessantste voor Europese klanten, aangezien je geen Amerikaans Deadbolt-slot nodig hebt om hem te installeren. De Doorbell Cam vervangt je traditionele deurbel en maakt via Bluetooth en Wi-Fi verbinding. Als iemand op de bel drukt, krijg je via de August-app een melding op je iDevice, waar je ook bent.

August-Doorbell

Ingebouwde bewegingssensoren
Daarnaast zorgen ingebouwde bewegingssensoren ervoor dat je altijd op de hoogte bent als er iemand voor je deur staat, zelfs als ze niet aanbellen. Dankzij die bewegingssensoren kunnen meldingen verstuurd worden als er activiteit gedetecteerd wordt. Deze video’s worden opgeslagen, zodat je ze op een later moment nog eens terug kunt kijken.

Ook is er een camera ingebouwd die 140-graden HD video naar je iDevice stuurt, zodat je kan kijken of en wie er voor je voordeur staat. Via de microfoon kun je communiceren met de persoon voor de deur. De Doorbell Cam is in het zilver en zwart te pre-orderen via Amazon voor $199,99, wat omgerekend neerkomt op €173,-.

Vernieuwde Smart Lock
Omdat de vernieuwde August Smart Lock nu HomeKit ondersteunt, kun je het deurslot bedienen via Siri op je iPhone, iPad of Apple Watch. Ook kan Siri de status van het deurslot checken, wat van pas komt als je twijfelt of je de deur wel op slot hebt gedaan. Het Smart Lock werkt nauw samen met de Doorbell Cam, zodat je de deur tijdelijk open kunt doen als je niet thuis bent. Bijvoorbeeld als er iemand met een pakketje voor je deur staat.

Het August Smart Lock is al een tijdje te bedienen via de Apple Watch dankzij een update voor de bijbehorende iOS-app in augustus. Met het nieuwe Smart Keypad kun je het Smart Lock openen met een cijfercode, voor het geval sleutels en iDevices niet beschikbaar zijn.

Deadbolt slot
Het probleem van het August Smartlock is dat je er een zogenaamd Deadbolt-slot voor nodig hebt. Tenzij je bereid bent om je deur dusdanig aan te passen met een dergelijk (Amerikaans) slot, is het misschien slimmer om te wachten tot August een Europese versie van het slot maakt. De August Doorbell Cam kun je natuurlijk wel gewoon gebruiken in Nederland.

Ben je op zoek naar een Europees slim deurslot? Bekijk dan de Noki en de sloten van HomeWizard eens.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 oktober 2015, 15:40
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerpen deurbel, homekit, smart home

Smart Home

Een smart home is een huis die met het internet verbonden is via allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld lampen, deursloten, speakers, stekkers, televisies en andere verbonden apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten.

Smart Home

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.