facebook

Facebook werkt aan nieuwsapp Notify met focus op pushberichten

Facebook zou druk aan het testen zijn met een nieuwsapp genaamd Notify. Via deze app kun je je abonneren op nieuwsgebeurtenissen en contentmakers, waarna je via pushberichten op de hoogte gehouden wordt.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Facebook zou al enige tijd werken aan een losse nieuwsapp, genaamd Notify. Zoals de naam al doet vermoeden focust de app zich op het brengen van nieuws via pushmeldingen. Facebook zou al druk aan het testen zijn met de app, die rond het einde van de maand moet verschijnen, zo meldt The Awl. De app zou een alternatief kunnen zijn voor mensen die het nieuws nu voornamelijk via Twitter volgen.


Update 11 november: Facebook’s Notify-app is er nu, maar voorlopig alleen in de VS.

Notify: nieuws volgen met pushberichten

Via de Notify-app kun je je abonneren op allerlei nieuwsdiensten, zodat je het nieuws op de voet kan volgen dankzij pushberichten. Zo moet het in de app mogelijk zijn om zowel Stations als Providers te volgen, zoals Vevo voor de nieuwste muziekvideo’s en BuzzFeed voor de meest virale verhalen. Bij Stations zou het gaan om specifieke topics, terwijl Providers de contentmakers zelf zijn.

Notify laat je abonneren op nieuwscategorieën.  notify-pushberichten-1

Vervolgens krijg je pushberichten van nieuwsgebeurtenissen of contentmakers waar je op geabonneerd bent, zodat je op de hoogte blijft van het voor jou interessante nieuws. Facebook wil al langer meer met nieuwsgebeurtenissen doen. Op dit moment wordt bijvoorbeeld Twitter veel meer gebruikt voor het volgen van nieuws, omdat je het daar makkelijker live kunt volgen.

Facebook wil graag een grote nieuwsbron zijn, want eerder dit jaar introduceerde Facebook al Instant Articles. Hiermee worden nieuwsartikelen van grote uitgevers direct in je nieuwsfeed ingeladen, zonder dat je door hoeft te klikken naar een externe website.

Daarnaast heeft Facebook de app Facebook Paper uitgebracht, waarmee je je kunt abonneren op allerlei nieuwsrubrieken zoals Sport en Wereldnieuws. Wie dat wil, kan Facebook Paper ook in Nederland dowlaoden via een omweg. Erg veel ontwikkelingen zijn er niet rondom deze app.

Nieuws is hot. Ook Apple wil zich ermee bemoeien en heeft in iOS 9 daarom een aparte nieuwsapp toegevoegd, die voorlopig alleen voor de VS is bedoeld. In de Apple Nieuws-app kun je je op allerlei publicaties abonneren.

Revisiegeschiedenis:

  • 2015 - 11 november: De Notify-app is er nu, maar alleen in de VS.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 november 2015, 18:59
Categorie Apps
Onderwerpen facebook, nieuws
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.