Audio Hijack 3 icoon

Met Audio Hijack 3 wordt podcasten sneller en makkelijker

Ontwikkelaar Rogue Amoeba heeft Audio Hijack 3 geïntroduceerd voor de Mac, een opname-app die bij podcasters zeer geliefd is. Audio Hijack 3 wil het opnameproces een stuk eenvoudiger maken.

Audio Hijack 3 icoonAls je podcasts wilt maken, dan moet je een manier hebben om het geluid van een of meerdere bronnen op een fatsoenlijke manier in een programma te krijgen. De nieuwe Mac-app Audio Hijack 3 probeert hier iets aan te doen: dit programma biedt alle mogelijkheden die je als podcaster nodig hebt om een programma te maken, maar heeft een compleet nieuwe interface waardoor alles veel duidelijker en overzichtelijker is geworden. De update werd aangekondigd door ontwikkelaar Rogue Amoeba.

Duidelijke instructies en templates

Audio Hijack 3 templatesDeze app voor de Mac is de directe opvolger van Audio Hijack Pro, een zeer geliefd programma bij mensen die regelmatig direct het geluid van hun Mac opnemen. Met Audio Hijack 3 kun je alles wat je op de Mac kunt horen, opnemen. Heb je geen idee waar je moet beginnen? De app heeft een handig instructiefilmpje die kort het idee achter het programma uitlegt. Met de Template Chooser kun je een opzetje uitkiezen, zodat je alleen maar een paar dingen hoeft aan te passen. Als je dus bijvoorbeeld nog nooit een gesprek met Skype hebt opgenomen, dan kies je simpelweg Voice Chat als template. Daarna hoef je alleen maar Skype voor de Mac te selecteren bij Application en je bent klaar voor de opname. Deze nieuwe workflow is veel duidelijker dan in de vorige versie, waardoor Audio Hijack 3 veel gemakkelijker is om te gebruiken.

Nieuwe functies

Audio Hijack 3 screenshot
In de opties zijn een aantal interessante vernieuwingen toegevoegd. Zo kun je bijvoorbeeld het geluid in meerdere audioformaten tegelijkertijd opnemen. Ook kun je nu opnemen in HE-AAC en FLAC, zodat er minder geluidskwaliteit verloren gaat.

Audio Hijack 3 is te koop op de website van de ontwikkelaar voor 49 dollar. Gebruikers van Audio Hijack Pro kunnen voor 25 dollar upgraden naar het nieuwe programma.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 januari 2015, 13:17
Categorieën Apps, Mac & macOS
Onderwerp rogue amoeba

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.