Apple’s liefdesaffaire met Google

Naast de geruchten over iPhone@Home zijn er ook geruchten dat Google en Apple intensief gaan samenwerken: Apple krijgt de software van Google en Apple zorgt in ruil daarvoor dat er goede hardware komt. Het zou op de WWDC al aangekondigd kunnen worden.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

apple houdt vanSteve Jobs gaat over een paar uur zijn keynote-presentatie geven… dus speculeren maar! Naast het nieuwtje over iPhone@Home is er ook een gerucht dat Apple op de WWDC een diepgaande samenwerking met Google gaat aankondigen. Het is het logische vervolg op drie eerdere stappen in die richting.

Dat Google CEO Eric Schmidt in de raad van bestuur van Apple zit is nog maar de eerste stap. Ook de tweede stap (Google Maps op de iPhone) was nog te overzien. Dat YouTube in de AppleTV ondersteund gaat worden is geen gekke beslissing. Maar de volgende stap zal beide bedrijven nog nauwer bijelkaar brengen. Hoe dat zo?

YouTube heeft onnoemelijk veel tijd gestoken in het converteren van alle video’s naar H.264, het favoriete filmformaat van Apple. Een vreemde beslissing, aangezien het aantal AppleTV-gebruikers relatief klein is ten opzichte van het YouTube-publiek. Maar hetzelfde H.264-formaat wordt ook gebruikt in iTunes, op iPods en de iPhone. Gezien de focus op multimedia en internet bij de iPhone, lijkt het niet meer dan een kwestie van tijd tot je YouTube-filmpjes op de iPhone kunt bekijken.

Een ander punt is dat Google een mooie partner zou zijn om het verouderende .mac-platform een nieuwe impuls te geven. Bij Google krijg je voor niks de beschikking over 2 GB opslagruimte. Het is dan absurd om $100 per jaar te betalen voor een opslagruimte van 1 GB. dat kan beter en efficienter. Google kan het doen: ze kunnen .mac ombouwen tot een aantrekkelijk en competititef online platform. Bovendien komt er geen Google-phone, dus hoeft Google ook geen medewerkers vrij te maken voor het bouwen van hardware – daarvoor kunnen ze immers bij Apple terecht. En Google heeft al behoorlijk wat ervaring met mobiele toepassigen, dus het maken van een over-the-air synchronisatiemogelijkheid moet te doen zijn.

In een interview met Wired zei Eric Schmidt al eens:

“We’re a perfect backend to the problems that Apple is trying to solve.”

Apple heeft een mooie gebruikersinterface, maar ze hebben geen supercomputer in de vorm van een datacenter. Over het .mac-platform zei Jobs onlangs al dat hij er “… in the very near future” een oplossing voor gaat verzinnen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 15:34
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.