Apple wil patent voor extra veilige autonavigatie

AppleInsider heeft een patent van Apple gevonden, waarin een eigen navigatiesysteem voor de auto wordt beschreven. Het systeem is gericht op de veiligheid van de bestuurder, zodat tijdens het rijden minder ongelukken kunnen ontstaan.

patentAppleInsider heeft een patent van Apple gevonden, waarin een eigen navigatiesysteem voor de auto wordt beschreven. Het systeem is gericht op de veiligheid van de bestuurder, zodat tijdens het rijden minder ongelukken kunnen ontstaan. Normaal gesproken moet je een navigatiesysteem bedienen door op knoppen te drukken. Daardoor hou je je ogen niet op de weg, waardoor er ongelukken kunnen ontstaan, zo beschrijft het patent. Zo’n systeem kan detecteren dat je onder het rijden het navigatiesysteem zit te bedienen en waarschuwt dan.

Maar als een passagier het systeem bedient is de waarschuwing eigenlijk onzinnig. Apple heeft een slimmer systeem bedacht met touchscreen-navigatie. Nu is een touchscreen niet bepaald makkelijk om tijdens het rijden te bedienen, maar er hoort nog meer bij: bijvoorbeeld gesproken invoer voor het opvragen van de route. Het kan gaan om een los apparaat zoals een iPhone of een apparaat dat vast in de auto is bevestigd. Het systeem kan ook communiceren met bepaalde sensoren in de auto (zowel draadloos als bedraad). Die sensoren zijn verbonden met de wielen, motor, stuur of GPS. Wanneer er geen passagier aanwezig is kunnen bepaalde functies worden geblokkeerd.

Via: AppleInsider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 maart 2009, 0:24
Categorie iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.