swatch-kleuren

‘Apple werkt met Swatch aan meerdere iWatch-modellen’

Apple werkt met Swatch samen aan de iWatch, die in meerdere modellen op de markt komt, beweren bronnen.

Swatch kennen we van de kleurrijke horlogecollecties. Iets soortgelijks kunnen we bij de iWatch ook verwachten, aldus de nieuwste geruchten. VentureBeat beweert dat Apple samenwerkt met horlogemakers zoals Swatch en Timex, om te zorgen dat er voor ieder wat wils tussen zit. “Apple heeft in ieder geval met één partner, Swatch, samengewerkt om een serie smartwatches in verschillende stijlen en prijsniveau’s te maken”, zegt een bron. Het aanbod varieert “van geek tot chic”.


swatch-kleuren

Update 14:00 uur: Swatch heeft ontkend dat ze samenwerken met Apple. Swatch zegt dat ze alleen relaties met telefoonmakers hebben voor geïntegeerde circuits en andere elektronische componenten.

Bewijs dat Apple ook met Timex samenwerkt is wat minder sterk: een bron zegt dat de Ironman-horloges met biosensoren een prima match zouden zijn met Apple’s plannen.

Toch roepen deze nieuwe geruchten ook nog om een andere reden wat scepsis op. CEO Nick Hayek van Swatch beweerde vorige maand nog dat zijn bedrijf een afwachtende houding aanneemt wat smartwatches betreft. Hij is niet bang dat Swatch – de grootste horlogemaker ter wereld – kansen misloopt door zich nu nog niet op smartwatches te gaan richten. “There’s still big resistance from the consumer, so we’re going to wait”, zei Hayek.

En dan was er ook nog de juridische dreigementen: een woordvoerder van The Swatch Group gaf aan, dat ze in elk land waar Apple de merknaam iWatch gaat gebruiken, bezwaar zullen maken. iWatch lijkt namelijk erg op iSwatch.

Apple heeft wel vaker samengewerkt met externe bedrijven, zoals de Nike+ schoensensor. Apple’s rol zou de techniek kunnen zijn: Apple ontwikkelt een kleine chip die in horloges kan worden gebouwd en de horlogemakers zorgen voor het design en de overige functies. De iWatch wordt eind 2014 verwacht in twee of drie formaten. Er wordt gesproken over een 1,6-inch, 1,8-inch en 2,5-inch scherm. Maar hoe het eruit komt te zien is pure speculatie, want er zijn nog helemaal geen hardwareonderdelen van de iWatch gelekt. Misschien verklaart dit nieuwe gerucht waarom dat is: Apple bouwt de iWatch niet zelf, maar laat externe partijen zoals Swatch eigen horloges maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2014, 14:44
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen horloge, iwatch, smartwatch, swatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.