‘Apple werkt aan inruilprogramma voor iPhones’

Apple heeft plannen om een inruilprogramma voor iPhones te introduceren. Volgens Bloomberg gaat Brightstar de toestellen inzamelen en in derdewereldlanden weer verkopen.

iphone-4-afrikaApple werkt volgens geruchten aan een nieuw inruilprogramma voor iPhones. Het houdt in dat klanten hun oude iPhone kunnen inruilen en daarbij korting krijgen op nieuwe Apple-producten. Dat beweert Bloomberg, Het zou de eerste keer zijn dat Apple zoiets aanbiedt, naast het al bestaande recyclingprogramma waarbij je je oude iPhone al milieuvriendelijk kan laten afvoeren. Apple zou samenwerken met partner Brightstar om het nieuwe inruilprogramma in te voeren. Of de dienst ook in Nederland en België beschikbaar komt, is nog niet bekend. Doel van het inruilprogramma is om de verkoop van iPhones te stimuleren. Het plan is dat mensen hun oude toestel inruilen voor een iPhone 5.

Bloomberg baseert zich op bronnen die op de hoogte zijn van de plannen. De oudere iPhone 4’s en iPhone 4S’en die worden ingeleverd kunnen in groeimarkten zoals Brazilië, Turkije en Afrika weer worden verkocht, waar grote vraag is naar goedkopere toestellen. Brightstar werkt al voor de Amerikaanse operator AT&T, waar je zo’n $200 krijgt voor een gebruikte iPhone 4 of iPhone 4S. De oplossing zorgt ervoor dat er geen kannibalisatie plaatsvindt van iPhone 5-verkopen in de VS. Brightstar koopt jaarlijks meer dan 15 miljoen toestellen op en verkoopt ze vervolgens weer in 50 landen wereldwijd. 80% van de toestellen is afkomstig uit de VS.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juni 2013, 22:08
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.