Apple vindt dat Motorola Xoom ook teveel op iPad lijkt

Apple is niet alleen van mening dat de Galaxy Tab teveel op de iPad lijkt; ze vinden ook dat de Motorola Xoom teveel overeenkomsten vertoont met de iPad.

motorola xoomApple wil naast Samsung ook Motorola gaan aanpakken in Europa. Ze zijn van mening dat de Motorola Xoom teveel lijkt op de iPad. Dat bleek uit informatie die Foss Patents ontdekte in de aanklacht van Apple tegen Samsung. In deze rechtszaak werd gisteren beslist dat er een (voorlopig) importverbod voor de Galaxy Tab 10.1 gaat gelden in de meeste Europese landen. Apple noemt in de aanklacht echter ook de Motorola Xoom en een tablet van een Duitse fabrikant (JAY-tech), die eveneens teveel op de iPad zouden lijken.

Het is onduidelijk of Apple net als bij de Galaxy Tab een importverbod wil afdwingen. Wel is het zo dat Apple bij dezelfde districtsrechtbank in Düsseldorf, waar ook de zaak met Samsung speelt, een klacht heeft ingediend over het design van de Motorola Xoom.

De klachten draaien om het feit dat Apple meent het modelrecht te hebben op het design van de iPad. In Nederland zijn vandaag en morgen twee kort gedingen die Apple tegen Samsung heeft aangespannen. Apple en Motorola zijn overigens ook in een patentstrijd verwikkeld rond 40 Amerikaanse patenten.

In onderstaand diagram is te zien hoe HTC en Motorola in 2010 al verwikkeld waren in de patentstrijd met Apple en via welke rechtbank:

apple-htc-motorola

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 augustus 2011, 16:31
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.