Apple verzoekt ontwikkelaar om kritisch persbericht aan te passen

Apple heeft de ontwikkelaar van iOS-applicatie Glide verzocht om de deels kritische boodschap in een persbericht aan te passen.

GlideDe ontwikkelaar van iPhone-applicatie Glide kreeg een kritische e-mail van Apple vlak nadat hij zijn app had geïntroduceerd. De e-mail kaartte alleen niet problemen aan met de app, die onlangs door Apple was goedgekeurd, maar met het persbericht dat na de app-introductie werd rondgestuurd. De ontwikkelaar stelde in het bericht dat het gebruikers niet uitmaakt welk mobiel platform ze gebruiken en dat men gewoon bestanden wil uitwisselen met vrienden en familie. De boodschap week volgens Apple zo af van hun primaire boodschap, dat hij haaks staat op “de reden waarom Apple bestaat”.

Glide maakt het mogelijk om Dropbox, Microsoft SkyDrive en andere cloud-diensten vanuit één app op je iPhone te gebruiken. Deze functionaliteit is ook precies wat de makers in het persbericht wilden benadrukken. Glide-CEO Donald Leka schreef het volgende:

Het maakt consumenten niet echt uit welk platform ze gebruiken, waar hun bestanden worden opgeslagen of wat voor bestandstypen en bestandsformaten er worden gebruikt. Ze willen gewoon in staat zijn om makkelijk een familiefoto, een brief aan een vriend of een favoriet nummer of tv-programma te openen.

Volgens Leka volgde er al snel een e-mail van Apple Worldwide Developer Relations-medewerker Tyler Stone, die het volgende te zeggen had:

Wij denken dat de beste persberichten voor nieuwe producten zich enkel richten op dat product. Uw bericht is bedoeld voor de introductie van een iPhone-app, maar refereert meer naar alternatieve apps op andere platformen dan naar het product dat wordt geïntroduceerd.

[…]

Dat brengt mij bij mijn laatste punt: de toon van uw persbericht en de positionering van het product staan haaks op niet alleen onze primaire marketingboodschap, maar ook op de reden waarom Apple bestaat… Ik raad u aam om de berichtgeving aan te passen naar een positiever alternatief.

Overigens moet wel gezegd worden dat Leka zijn visie niet beperkte tot zijn persbericht: tijdens technologieconferentie D11 vroeg hij aan Tim Cook ook al of het niet tijd was om iCloud op andere platformen aan te bieden, zodat het makkelijker wordt om bestanden met andere te delen. Daar gaf Cook geen direct antwoord op, al zei hij wel dat het ontwikkelen van Android-apps bij Apple niet is uitgesloten.

Downloaden: Glide (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 mei 2013, 10:03
Categorie Apps
Onderwerp glide

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.