Hoge Raad: Samsung Galaxy Tab 10.1 schendt modelrecht iPad niet

De Samsung Galaxy Tab 10.1 schendt het modelrecht van de iPad niet. Dit heeft de Nederlandse Hoge Raad vandaag bepaald.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Galaxy Tab 10.1Samsung heeft het modelrecht op de iPad niet geschonden met de Galaxy Tab 10.1. Dat heeft de Hoge Raad in Nederland vandaag besloten. Apple stelde dat Samsung het ontwerp van de Galaxy Tab 10.1 zeer sterk op de iPad had gebaseerd, een ontwerp dat in 2004 al was vastgelegd. De Hoge Raad stelt alleen dat er voor registratie van het iPad-ontwerp ook al soortgelijke, rechthoekige apparaten bestonden.


Samsung noemde tijdens de zaak andere apparaten vergelijkbaar met de iPad, die voor 2004 (het moment dat Apple het ontwerp vastlegde) werden geïntroduceerd. Daarom is er volgens de Hoge Raad geen sprake van een juridisch probleem met de Samsung Galaxy Tab 10.1. Samsung zegt blij te zijn met de uitspraak van de Hoge Raad vandaag. Apple heeft geen commentaar op de uitspraak geleverd.

De zaak is één van de velen tussen Apple en Samsung, maar deze specifieke kwestie werd in Nederland bevochten. In de Verenigde Staten leidde een geschil tussen Apple en Samsung al tot een boete van ruim 1 miljard dollar voor Samsung, wegens de schending van patenten. Deze boete werd eerder dit jaar gehalveerd door de rechter. In 2011 was de verkoop van Samsung-smartphones korte tijd verboden in Nederland na een rechtszaak.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juni 2013, 17:51
Categorie Apple
Onderwerp samsung galaxy
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.