Apple verkoopt 3 miljoen iPads in recordtijd

Apple heeft de afgelopen dagen 3 miljoen iPads verkocht. Dat blijkt uit verkoopcijfers die Apple via een persbericht bekend heeft gemaakt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

smartcover-new-ipadApple heeft sinds de verkoopstart 3 miljoen iPads van de derde generatie verkocht. Dat heeft Apple bekendgemaakt in een persbericht, dat zojuist is verschenen. Eerder vandaag tijdens een conference call met investeerders en analisten sprak Apple CEO Tim Cook nog van “een recordaantal iPads”, zonder specifieke cijfers te noemen. Ter vergelijking: in 2010 deed Apple er 80 dagen over om 3 miljoen verkochte iPads te melden. De verkoopaantallen zijn verschillend per filiaal. Bij de meest bekende Apple Store aan Fifth Avenue in New York werden in de eerste twaalf uur maar liefst 13.000 iPads verkocht. Dat zijn 18 stuks per minuut. De 4G-modellen bleken meer in trek dan verwacht, terwijl er van de Wi-F-modellen meer voorraad was. Elders in de VS ging het minder snel. In Apple Stores in Texas waar wij hebben geïnformeerd, was op de tweede verkoopdag nog genoeg voorraad van alle modellen.


In het persbericht schrijft Apple, dat het 3 miljoen stuks van de “incredible new iPad” heeft verkocht, sinds deze afgelopen vrijdag van start ging. Het is de bestverkochte iPad ooit, zegt Phil Schiller. De nieuwe iPad is al verkrijgbaar in de VS, Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Hongkong, Japan, Puerto Rico, Singapore, Zwitserland, VK en de Amerikaanse Virgin Islands. Vanaf vrijdag de 23e komen er nog eens 24 landen bij.

Kijken we naar de lancering van de eerste generatie iPad, dan ziet dat er zo uit:

  • 1 miljoen in 28 dagen
  • 2 miljoen in 60 dagen
  • 3 miljoen in 80 dagen

Interessant aan deze cijfers is trouwens ook, dat er na 2 miljoen stuks opeens een versnelling in de verkoop optrad.

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 juli 2014 om 1:22
Categorie
iDevices

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.