Apple verkocht 15,4 miljoen iPads in afgelopen kwartaal

Apple heeft afgelopen kwartaal 15,4 miljoen iPads verkocht. Dit betekent een groei van 111 procent. De iPad is nog steeds de bestverkochte tablet op de markt.

iPad 4Apple heeft vanavond kwartaalcijfers bekendgemaakt over de maanden oktober, november en december 2011. Er werden 37 miljoen iPhones verkocht, bijna een verdubbeling ten opzichte van het vorige verkooprecord van 20 miljoen iPhones. Ook bij de iPad ging de verkoop goed: er gingen 15,4 miljoen iPads over de toonbank, een groei van 111 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2010. Apple beloofde in het vraaggesprek met analisten dat er nog veel nieuws aan zal komen op iPad-gebied: “we’re going to continue to innovate like crazy in this area”, zei Apple’s CEO Tim Cook.

Cook denkt dat de goedkope tablets, bijvoorbeeld die van Amazon, niet veel concurrentie gaan vormen voor Apple. Mensen die een iPad willen, nemen uiteindelijk geen genoegen met minder functionaliteit, zoals bij een e-reader. Cook denkt dat er een tijd komt, dat de tabletmarkt groter is dan de pc-markt. Wat verkopen betreft is dat al het geval: er werden afgelopen kwartaal meer tablets dan pc’s verkocht. Wat concurrentie betreft is de iPad een ecosysteem op zichzelf, denkt Apple. Er werd gezegd dat 2010 het jaar van de iPad was en dat 2011 het jaar van de tablet zou worden. Maar in feite was het opnieuw het jaar van de iPad, vertelde Tim Cook aan de analisten. Voor het volgende kwartaal verwacht Apple iets lagere cijfers voor de iPad, omdat er traditioneel veel iPads tijdens de feestdagen worden verkocht.

Bij de nieuw aangekondigde diensten van afgelopen week zijn ook successen te melden: iBooks Author is al 600.000 keer gedownload en de iTunes U-app werd al 3 miljoen keer geïnstalleerd op een iOS-apparaat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 januari 2012, 23:46
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.