Apple verduidelijkt 4G-mogelijkheden van de iPad in Australië

iPad-kopers in Australië zien voortaan via de Australische online Apple Store dat ze niet met 4G-netwerken in hun land kunnen verbinden. De verwarring over dit feit leidde eerder nog tegen klachten van de ACCC.

iPad 4GDe Australische online Apple Store laat vanaf vandaag duidelijk zien dat de nieuwe iPad geen gebruik kan maken van 4G. Eerder klaagde een Australische consumentenorganisatie nog over de onduidelijkheid op de site, wat er toe kon leiden dat klanten zich misleid voelden. Klanten die door de 4G-aanduiding verward waren, kunnen inmiddels in Australië de iPad terugbrengen naar de winkel. In andere landen waar ook geen 4G-LTE te gebruiken is, waaronder Nederland, is de online winkel nog ongewijzigd.


Bestel je nu in Australië een 4G-model van de nieuwe iPad, dan wordt er boven de selectie vermeld dat de iPad 4G-LTE- en WiMax-netwerken in het land niet ondersteunt. Eerder stond er onder het selectiegedeelte alleen vermeld dat je gebruik kon maken van de 4G-netwerken in de Verenigde Staten.

iPad Australie

Probeer je een nieuwe iPad te kopen via de online Apple Store in Nederland, dan staat er niet zo expliciet als in Australië aangegeven dat je niet van 4G-LTE gebruik kunt maken. Onder het selectieveld staat nog steeds het volgende:

Het Wi-Fi + 4G iPad-model kan wereldwijd roamen op snelle GSM/UMTS-netwerken, waaronder HSPA, HSPA+ en DC-HSDPA. Als je in het buitenland bent, kun je ook een microsimkaart aanschaffen bij een lokale provider. In de Verenigde Staten kun je bovendien gebruikmaken van de 4G LTE-netwerken van AT&T, en in Canada van die van Bell, Rogers en Telus.

Op het moment hebben Nederlandse consumentenorganisaties nog niet geklaagd over de aanduiding van het 4G-model van de nieuwe iPad. Verschillende Europese providers vrezen wel dat kopers in de war raken. Gezien de iPad alleen bepaalde 4G-frequenties ondersteunt, zou hij niet van het snellere netwerk gebruik kunnen maken wanneer deze in Europa wordt uitgerold. In Zweden en Engeland kijken consumentenorganisaties of Apple klanten misleid door de 4G-modus van de iPad aan te prijzen in landen waar deze niet te gebruiken is.

Bron: The Next Web

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
30 maart 2012 om 17:10
Onderwerpen
,
Categorie
Apple
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.