ABBYY Mobile brengt OCR-kit voor iPhone uit

ABBYY heeft een OCR-kit aangekondigd, waarmee je als iPhone-ontwikkelaar applicaties kunt maken die gefotografeerde tekst kunnen omzetten in herkenbare letters.

woz business cardOntwikkelaars die een OCR-applicatie voor de iPhone nodig hebben kunnen vanaf nu terecht bij ABBYY. Deze leverancier van scan- en OCR-software voor de desktop heeft nu een Mobile OCR Engine uitgebracht voor iPhone en Android. Met deze OCR-kit kun je toepassingen maken die gefotografeerde tekst kunnen omzetten in getypte tekst. Zo zou je een foto van een visitekaartje kunnen maken, die na de tekstherkenning ervoor zorgt dat de gegevens automatisch aan je adresboek worden toegevoegd.

Tot nu toe was de Mobile OCR Engine van ABBYY al beschikbaar voor Windows Mobile, Symbian en Linux. Bijna alle mobiele platformen heeft ABBYY nu afgedekt. Het idee is dat je met de OCR-software foto’s die je met de ingebouwde camera hebt gemaakt kunt omzetten in leesbare tekst. Zo zou je de gegevens van een gefotografeerd visitekaartje meteen in je adresboek kunnen opnemen. De tekstherkenning ondersteunt 58 talen, voor visitekaartjes worden 16 talen ondersteund.

Ontwikkelaars kunnen C, C++ of C# gebruiken om hun OCR-toepassingen te maken. Je kunt bij ABBYY een testversie van de Mobile OCR Engine downloaden. Ook leuk om het visitekaartje van Woz te scannen (zie afbeelding).

Downloaden: Mobile OCR Engine SDK
Meer info: ABBYY

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 april 2009, 16:23
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.