Apple schakelt Samsung in voor productie van extra iPad-schermen

Apple heeft Samsung en Chimei Innolux ingeschakeld om aan de vraag naar iPad-schermen te kunnen voldoen. De huidige toeleverancier LG Display kan niet snel genoeg leveren.

ipad-screen-resolutionDat de business gewoon doorgaat terwijl bedrijven ruziënd over straat rollen, blijkt wel uit nieuwe ontwikkelingen in Azië. Apple heeft problemen met het toeleveren van 9,7 inch schermen voor de iPad 2. LG Display blijkt daarbij niet aan de afgesproken levering van 1 miljoen stuks te kunnen voldoen. Ook voldeden de schermen niet aan Apple’s eisen in een slagtest. Ze wenden zich nu tot Samsung en Chimei Innolux voor extra productie. Het zou gaan om een tijdelijke oplossing, want Samsung en Apple zijn ook concurrenten met de iPad 2 en de Galaxy Tab 10.1.

Digitimes denkt dat Apple probeert om zich los te maken van fabrikanten die niet alleen componenten leveren, maar ook Android-toestellen maken. LG’s eerdere deal ter waarde van 500 miljoen dollar zal waarschijnlijk ook niet verlengd worden. Chimei Innolux zou daarbij een ideale ‘onafhankelijke’ partij zijn. Zij zijn een partnerbedrijf van Foxconn en hebben al certificatie ontvangen voor de productie van iPad-schermen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 augustus 2011, 15:03
Categorieën Apple, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.