Apple praat over vibratie-feedback op iPhone

Apple heeft afgelopen week gesproken met Immersion, een bedrijf dat haptic feedback voor telefoonschermen maakt. Daarbij voel je een puls wanneer je een toets op het scherm indrukt.

Immersion touchscreen technologie haptic feedbackApple schijnt in gesprek te zijn met Immersion, met als insteek om de iPhone te voorzien van haptic feedback. Dit houdt in, dat je bij het aanraken van knoppen en het typen op het toetsenbord een lichte trilling voelt. Je krijgt daardoor meer de indruk dat je iets hebt aangeraakt.


Het nieuws is afkomstig van de website Palluxo, die beweert dat de informatie door een Apple-medewerker is gelekt. Immersion-topmensen hebben afgelopen week tweemaal afgesproken met mensen binnen Apple om over de vibratie-responstechnologie te praten. Er is nog een andere connectie tussen Immersion en Apple, al is het de vraag of er een direct verband met plannen om de genoemde technologie te gebruiken: Immersion heeft vorige week Clent Richardson aangesteld als president en CEO. Richardson was in de periode 1997 tot 2001 werkzaam als Worldwide Solutions Marketing VP bij Apple.

Immersion is de afgelopen tijd bezig geweest om met de triltechnologie het indrukken van fysieke knoppen te simuleren op telefoons met touchscreen. De Samsung Instinct, die de Amerikaanse operator Sprint in de strijd gooit als iPhone-killer, is voorzien van deze technologie. Ook Nokia, Neonode en LG (in de Prada) hebben er al gebruik van gemaakt.

Het idee is dat je een korte puls voelt op een bepaalde locatie op het scherm, wanneer de gebruiker op een knop of ander schermelement drukt. Je krijgt daardoor als gebruiker de bevestiging dat het apparaat de opdracht heeft ontvangen. De bediening wordt daardoor iets intuïtiever. Toch kan de implementatie nog wel even duren; de kans is klein dat het al in de eerstvolgende generatie iPhones zit.

Meer info: Palluxo

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
27 april 2008 om 13:56
Categorie
iDevices
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.