Duitsland: 50.000 unlocked iPhones op andere netwerken

T-Mobile heeft volgens een bericht van het Duitse persbureau dpa-AFX tot nu toe ongeveer 100.000 iPhones in Duitsland verkocht. De verkoop loopt daarmee ongeveer gelijk met Frankrijk, waar ook rond de 100.000 stuks zijn verkocht. Maar tegelijk is het aantal niet-officieel geregistreerde iPhones is in Duitsland behoorlijk groot: volgens gegevens van dpa-AFX zijn er 50.000 […]
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Unlocked iPhones 50.000 in DuitslandT-Mobile heeft volgens een bericht van het Duitse persbureau dpa-AFX tot nu toe ongeveer 100.000 iPhones in Duitsland verkocht. De verkoop loopt daarmee ongeveer gelijk met Frankrijk, waar ook rond de 100.000 stuks zijn verkocht. Maar tegelijk is het aantal niet-officieel geregistreerde iPhones is in Duitsland behoorlijk groot: volgens gegevens van dpa-AFX zijn er 50.000 iPhones actief op de netwerken van Vodafone, O2 en E-Plus.

Daarbij gaat het in de meeste gevallen toestellen die uit de VS zijn geïmporteerd. De zwakke dollar maakt het ook in Duitsland aantrekkelijk om iPhones te kopen. Bij invoer moet 13,5 procent invoerbelasting worden betaald, maar daarmee is de grijze import nog steeds goedkoper dan aanschaffen bij T-Mobile. Volgens berichten in de media denkt Apple na over een andere strategie, waarbij minder met exclusieve contracten wordt gewerkt. Het aantal iPhones dat nu met een jailbreak en unlock op ‘vreemde’ netwerken wordt gebruikt is enorm, gaf ook Apple’s COO Tim Cook vorige week op een persconferentie toe. Apple ziet het als een teken voor een grote wereldwijde belangstelling voor de iPhone.

Van buurland Zwitserland zijn ook gegevens bekend: daar zijn volgens cijfers van de mobiele operators 34.000 iPhones op het netwerk actief. De Nederlandse mobiele operators hebben voorzover wij weten nog geen cijfers vrijgegeven. Een paar maanden geleken werd wel geschreven over meer dan 10.000 stuks, maar waar die cijfers vandaan kwamen was niet duidelijk.

Meer info: DPA

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:54
Categorieën Jailbreak, Providers
Onderwerpen duitsland, t-mobile, telecom, unlock

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.