Apple in China aangeklaagd wegens patentschending Facetime

Apple is in China aangeklaagd wegens patenschending. Volgens de Chinese man Lee schendt de videobeldienst Facetime een patent op een internetbeldienst voor een telefoon.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

FacetimeEen Taiwanees met de naam Lee is naar de rechter gestapt omdat Apple met Facetime één van zijn patenten zou schenden. In 2003 vroeg Lee een patent aan op ‘voice network personal digital assistant’, waarin wordt beschreven hoe je een online gesprek op een telefoon kunt voeren. Het patent was eerst in handen van het Taiwanese technologiebedrijf waar Lee voor werkt en werd later op zijn naam gezet.

Lee zegt op het idee voor zijn internetbeldienst te zijn gekomen toen hij voor zijn voormalige werkgever vaak naar het buitenland ging. Daar moest hij vaak internationale telefoongesprekken voeren met het bedrijf, zijn ouders en vrienden.

De man verzoekt Apple in de aanklacht om de patentschending te staken. Wat hij verder van Apple verwacht is nog niet duidelijk: er wordt bijvoorbeeld niet gesproken over een mogelijke schadevergoeding. Volgens de Chinese nieuwssite cd.qq heeft de rechtbank contact opgenomen van Apple, maar hebben ze nog niets terug gehoord.

Korte tijd geleden schikte Apple nog in een rechtszaak met het Chinese bedrijf Proview voor 60 miljoen dollar. Volgens dit bedrijf schond Apple met de iPad een gelijknamig handelsmerk voor een Chinese computer die in 2000 al op de markt verscheen. De zaak liet zien hoe een dergelijke rechtszaak Apple in China dwars kan zitten.

Bron: The Next Web.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 augustus 2012, 16:00
Categorie Apple
Onderwerpen facetime, patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.