Apple ontvangt patenten op simkaarthouder en usb-aansluiting

Apple heeft nieuwe patenten op een simkaarthouder en usb-aansluiting ontvangen. Die eerste kan van pas komen bij rechtszaken over simkaartpatenten.

sim patentApple heeft op kerst een aantal nieuwe patenten ontvangen die effect kunnen hebben op de iPhone. Het belangrijkst is een patent op een simkaartconnector, waardoor een simkaart makkelijk verwijderd of vervangen kan worden. Het patent beschrijft hoe de simkaart niet meer fout geplaatst kan worden. Dit zou Apple van pas kunnen komen in patentkwesties met andere bedrijven. Zo weigerde Nokia eerder dit jaar Apple een licentie te bieden voor essentiële simkaartpatenten.

usbEen tweede patent van Apple beschrijft een kleinere usb-connector, die minder snel kapot gaat en het mogelijk maakt om de gehele usb-kabel dunner te maken. Het geheel ziet er volgens Apple ook fraaier uit dan huidige usb-aansluitingen. De technologie zou gebruikt kunnen worden om de usb-kabel geleverd bij de iPhone als laadkabel kleiner te maken.

De usb-poort van de nieuwe Lightning-kabel ziet er hetzelfde uit als eerdere usb-poorten, maar bleek eerder dit jaar ook al een beetje af te wijken: zo komt de kabel in sommige gevallen maar lastig los als je hem uit een aansluiting wil verwijderen. Van visuele veranderingen in de aansluitpoort is echter geen sprake. Als het patent nog niet van toepassing is op Apple’s nieuwste usb-connectors, dan kan dit patent wellicht gebruikt worden om een volgende versie van de Lightning-kabel te verbeteren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 december 2012, 8:57
Categorie Apple
Onderwerpen patenten, simkaart, usb-stick

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.