Apple neemt maatregelen tegen iPad-verkoop in Duitsland

In Duitsland neemt Apple maatregelen tegen de verkoop van geïmporteerde iPads. Handelaren lopen daardoor risicoop een boete.

ipad bierIn Duitsland kun je net als in Nederland al langere tijd via handelaren en webwinkels een iPad kopen, dankzij onofficiële import. Toch blijkt dat Apple de verkoop van iPads uit de VS kan tegenhouden en in Duitsland is het al zover dat ze actie hebben ondernomen. Er is één geval bekend waarbij Apple heeft opgeroepen om de verkoop van geïmporteerde iPads per direct stop te zetten. Ook moet de handelaar een boete betalen.

Hij werd daartoe gesommeerd door advocatenkantoor Bird and Bird, dat namens Apple in actie kwam. Juridisch gezien schijnt Apple het recht te hebben om commerciële handel van merkproducten van Apple te verbieden, maar of het veel zin heeft? Bij de gebruikers kweekt Apple er in ieder geval weinig goodwill mee. Duitsland staat als een van de eerste Europese landen op de ranglijst voor de officiële verkoop van de iPad. De lancering in diverse Europese landen is echter uitgesteld met een paar weken. Tegen het zelf importeren van iPad kan Apple weinig doen; alleen de handel wordt door zo’n maatregel getroffen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 mei 2010, 13:20
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.