Apple mogelijk in gesprek met Verizon over iPhone-deal

Verizon is mogelijk in gesprek met Apple om een CDMA-versie of een LTE-versie van de iPhone uit te brengen in 2010. In dat jaar loopt de overeenkomst met AT&T af.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

verizonEr zijn geruchten dat Apple in gesprek is met Verizon over het ontwikkelen van een iPhone die op het CDMA-netwerk te gebruiken is. De GSM-iPhone die op dit moment wereldwijd wordt verkocht is in de VS alleen te gebruiken op de netwerken van AT&T en T-Mobile. Het zou gaan om een toestel dat volgend jaar in de winkel moet liggen, zo blijkt uit een artikel van USA Today. Volgens deze krant zijn er al maanden gesprekken op hoog niveau gaande tussen Apple-management en Verizon, al op het moment dat Steve Jobs nog aan het werk was.

De tipgevers van USA Today wilden echter niet met naam en toenaam in de krant, omdat ze er niet in het openbaar over mogen praten.

AT&T heeft exclusieve rechten om de iPhone tot 2010 te verkopen in de VS. De operator probeert die termijn te verlengen met een extra jaar. AT&T heeft veel te verliezen als de deal met Verizon doorgaat: zo’n 40% van de klanten die de iPhone aanschaffen zijn nieuwe klanten. Apple heeft echter veel te winnen: er zijn 80 miljoen potentiële klanten die nu van het CDMA-netwerk gebruik maken.

Het artikel van USA Today beweert dat het om een iPhone voor het CDMA-netwerk gaat, maar dat valt nog te bezien. Verizon-baas Ivan Seidenberg heeft eerder gezegd dat een CDMA-iPhone is uitgesloten. Een andere optie is dat Apple voor LTE (een 4G-technologie) kiest. Apple gaf tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers aan dat ze geen brood zien in CDMA. Tim Cook zei dat Apple geen plannen heet om de huidige relatie met AT&T te verbreken. Ook zei hij: “CDMA doesn’t really have a life to it after a point in time”.

Verizon is van plan om in 2010 een LTE-netwerk (Long Term Evolution) uit te rollen in de VS. Ook AT&T heeft een dergelijk netwerk gepland.

Meer info: USA Today
Via: TechCrunch

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 april 2009, 22:40
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.