GeoHot brengt unlock voor iPhone 3GS uit: purplesn0w

GeoHot heeft een unlock-oplossing voor de iPhone 3GS uitgebracht met de naam purplesn0w. Volgens hem is het de beste oplossing om je iPhone 3GS te unlocken en dé uitkomst als je bij eerdere unlockpogingen last hebt gehad met haperende Wi-Fi of batterijproblemen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

purplesnowGeoHot heeft een unlock-oplossing voor de iPhone 3GS uitgebracht met de naam purplesn0w. Volgens hem is het de beste oplossing om je iPhone 3GS te unlocken en dé uitkomst als je bij eerdere unlockpogingen last hebt gehad met haperende Wi-Fi of batterijproblemen. Volgens GeoHot zit het dichtbij een ware unlock; er worden slechts drie bestanden gepatcht (CommCenter, lockdownd en de wildcard activation plist).
GeoHot bracht eerst een alternatieve methode uit om de iPhone 3GS te jailbreaken. Nu heeft hij een software-unlock gemaakt, die via Cydia te installeren is.

Eén punt in het blogbericht van GeoHot trekt de aandacht: er is nog geen hacktivation-support, dus je moet eerst activeren met je officiële provider.

Daarna werkt het als volgt:

  • Neem je geactiveerde iPhone 3GS.
  • Schakel 3G uit als jouw provider dat niet aanbiedt (deze stap kun je overslaan).
  • Voeg apt.geohot.com aan Cydia toe.
  • Installeer com.geohot.purplesn0w
  • Wacht tot de procedure is geslaagd.
  • Voer een herstart uit.

Let op: er is nog weinig ervaring met deze unlockmethode. Wil je proefkonijn spelen en maakt het je niet zoveel uit als er niets misgaat: ga gerust je gang. Of wees verstandig en wacht de ontwikkelingen eerst even af.

In een blogposting legt GeoHot ook nog uit hoe hij aan deze exploit is gekomen. Vorig jaar wat hij drie dagen bezig met het schrijven van een payload, een jaar later deed hij het in één dag.

Voor support kun je terecht in ons unlock-forum. Bijvoorbeeld in deze thread: Ervaringen purplesn0w.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 0:51
Categorie Jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.