Apple klaagt reparatiedienst iPod Mechanic aan

Apple heeft iPod Mechanic aangeklaagd vanwege drie zaken: misbruik van de merknaam iPod, misbruik van regelingen en geknoei met garanties. De kans is groot dat iPod Mechanic de zaak kan opheffen.

iPod MechanicApple heeft een rechtszaak aangespannen tegen Nicholas Woodhams van iPod Mechanic, waarin ze beweren dat hij misbruik maakt van de merknaam ‘iPod’. Woodhams heeft geen toestemming om de merknaam te gebruiken en was al in 2006 gevraagd om de naam te veranderen. Dat deed ‘ie in januari 2007, maar volgens Apple is niet aan de voorwaarden voldaan: de domeinnaam verwijst nu naar imechanic.com en daarop wordt de naam iPod Mechanic nog steeds gebruikt (zie screenshot).

De aanklacht beschuldigt Woodhams ook ervan dat hij misbruik heeft gemaakt van Apple’s Advance Replacement Program voor de iPod shuffle. Het ging hierbij om een creditcard-truc waarmee Woodhams de shuffles goedkoop kon aanbieden, waardoor Apple uiteindelijk $75.000 misliep. Dat geeft al wel aan dat iPod Mechanic niet zomaar een klein bedrijfje is, dat door Apple wordt dwarsgezeten.

Verder zou Woodhams de gegevens van iPods waar geen garantie meer op zat hebben verwisseld met die van nieuwere modellen, om kosten van reparaties en onderdelen te besparen. Het ziet er daarom somber uit voor iPod Mechanic: Apple wil voor alledrie geld zien, dus de kans is groot dat Nicholas Woodhams zijn zaak wel kan sluiten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juni 2008, 15:57
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.