content-icons

Apple gaat proefperiode voor In-App abonnementen toestaan

Apple geeft ontwikkelaars de mogelijkheid om gratis probeerversies van in-app aankopen te bieden. Ontwikkelaars geven zelf aan hoe lang de proefperiode duurt.

content-iconsApple geeft ontwikkelaars voortaan de mogelijkheid om een proefperiode voor alle in-app abonnementen in te stellen. Voorheen was de optie alleen beschikbaar voor kranten en tijdschriften in Kiosk/Newsstand. iCulture ontdekte via een tipgever de nieuwe functie in iTunes Connect. Appontwikkelaars kunnen de optie inschakelen voor alle nieuwe in-app aankopen die op abonnementsbasis werken, waarbij ze aangeven hoe lang de proefperiode duurt.

Free Trial Option for All In-App Purchase Subscriptions
You can now offer a free trial for all new In-App Purchase subscriptions. When you add an In-App Purchase subscription on iTunes Connect, select the Free Trial Option and specify the duration of your free trial.

Het was in iTunes Connect al veel langer mogelijk om gebruikers een proefperiode te geven bij digitale tijdschriften, al wordt er relatief weinig gebruik van gemaakt. Consumenten weten waarschijnlijk niet eens dat de mogelijkheid bestaat. Een ‘free trial’ kan handig zijn bij digitale tijdschriften, waarbij je eerst een paar weken kunt proberen voordat het abonnement officieel ingaat. Bij tijdschriften was je voordien aangewezen op het aanschaffen van losse nummers. Maar de ‘free trial’ kan ook worden gebruikt in allerlei andere apps die op abonnementsbasis werken, zoals dating-apps. Daarbij kun je een tijdje gratis proefdraaien om te kijken of de dienst jou aanspreekt.

in app aankopen abonnementen

Tipgever: Rob. Dit is een herpublicatie van een artikel dat op 21 augustus 2014 op iCulture verscheen. Het artikel was tijdelijk offline gehaald omdat nader onderzoek nodig was.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 augustus 2014, 12:49
Categorie Apple
Onderwerp in app aankopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.