iPad gratis boek

Apple benoemt Scott Forstall tot Senior VP iPhone Software

Scott Forstall is gepromoveerd tot Senior Vice President of iPhone Software. De promotie geeft aan hoe belangrijk iPhone-software is en Forstall komt daarmee op dezelfde hoogte als Jonathan Ive.

Scott ForstallAls je het iPhone SDK-evenement van afgelopen maart niet meer zo goed voor de geest hebt, kun je via Apple’s officiële Keynotes Podcast de beelden weer in herinnering halen. Tijdens dit evenement was er een grote rol weggelegd voor Scott Forstall, de man die een uitgebreide uitleg gaf van de iPhone SDK. Forstall deed zijn werk blijkbaar goed, want hij heeft nu promotie gemaakt naar een functie als Senior Vice President of iPhone Software.

Forstall gaat direct rapporteren aan Steve Jobs en leidt het ontwikkelteam dat de SDK-software oplevert. Hij werkt al sinds 1997 bij Apple en is één van de grondleggers (wat architectuur betreft) van het Mac-besturingssysteem en de -interface. Toen Jobs terugkwam van zijn avontuur bij NeXT was Forstall één van de mensen die in zijn kielzog meegingen.

Forstall was bij Apple al Vice President of iPhone Software end Vice President of Platform Experience. Het is maar een klein stapje omhoog van zijn huidige positie, maar hij komt daarmee wel op dezelfde hoogte als Jonathan Ive, Peter Oppenheimer en Timothy Cook. Het geeft ook aan hoe belangrijk iPhone-software voor Apple in de toekomst gaat worden.

Forstall staat nu ook in de Executive Profiles op Apple’s website.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juni 2008, 18:00
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.