Analist: ‘iPhone 5 wordt 8 tot 10 miljoen keer verkocht in september’

De iPhone 5 zou 8 tot 10 miljoen keer verkocht worden in de maand september. Dit stelt analistenbureau RBC Capital Markets.

iPhone 5Analistenbureau RBC Capital Markets denkt dat de iPhone 5 in de maand september acht tot tien miljoen keer over de toonbank zal gaan. Reden hiervoor is Apple’s grootschalige uitrol, die ervoor zorgt dat de iPhone 5 voor het einde van september in dertig landen te koop is. Voor het einde van 2012 wil Apple de iPhone 5 in honderd landen aanbieden. Apple verkoopt de iPhone 5 vanaf 21 september slechts in een aantal landen, maar op 28 september komt daar een flinke groep landen (waaronder Nederland en België) bij. Dit kwartaal zou de iPhone 5 volgens de analisten 33 miljoen keer worden verkocht.

De iPhone 5 is op 21 september verkrijgbaar in de Verenigde Staten, Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Hongkong, Japan, Singapore en Groot Brittannië. Het aantal landen dat zich op 28 september hierbij schaart heeft slechts drie dagen om het verkoopaantal te doen stijgen, maar dit is volgens RBC Capital Markets meer dan genoeg. De iPhone 4S had vorig jaar ook slechts een weekend nodig om vier miljoen keer verkocht te worden in zeven landen.

De flinke verkoopcijfers hebben volgens RBC Capital Markets positieve effecten op de aandelen van Apple. Dit is reden voor het analistenbureau om de verwachte prijs voor Apple-aandelen met 50 dollar te verhogen, naar 750 dollar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 september 2012, 21:45
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.