Amazon laat Delicious Library uit de App Store halen

Amazon heeft de ontwikkelaar van Delicious Library gedwongen om de applicatie uit de App Store te verwijderen. Het is volgens de voorwaarden niet langer toegestaan om productdata in mobiele applicaties te gebruiken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

deliciousAmazon heeft de ontwikkelaar van Delicious Library gedwongen om de applicatie uit de App Store te verwijderen. Het is volgens de voorwaarden niet langer toegestaan om productdata in mobiele applicaties te gebruiken. Ontwikkelaar Wil Shipley van de populaire applicatie Delicious Library kreeg te horen dat hij de keuze had: zijn applicatie uit de App Store halen, of geblokkeerd worden voor verder gebruik van de Amazon API en andere data.

De al veel langer bestaande Delicious Library voor de Mac zou daarmee ook onbruikbaar worden. Shipley heeft eieren voor zijn geld gekozen en kondigt aan, dat Delicious Library voor de iPhone voorlopig niet terugkomt omdat ze toch echt de Amazon API nodig hebben. Er is acht maanden gewerkt aan de applicatie.

Met de Amazon API kunnen ontwikkelaars software maken, die gegevens van de Amazon-catalogus inleest. Je hoeft dan niet meer zelf een complete productcatalogus te maken en bij te werken, van boeken en cd’s die op de markt zijn. En eventueel zien de gebruikers er ook meteen de actuele prijs bij. TUAW vraagt zich af of Amazon nu het zoveelste grote bedrijf is, dat niet goed weet hoe ze met mobiele technologie moet omgaan. Of zou Amazon zelf plannen hebben om zelf een soortgelijke applicatie te ontwikkelen? Delicous Library is sinds 11 juni gratis in de App Store verkrijgbaar (bij AppShopper is nog wel informatie te vinden). Met de applicatie kon je boeken, DVD’s, CD’s, software, videogames, gadgets en speelgoed in een database zetten zodat je in de winkel precies weet wat je thuis al op de plank hebt liggen.

delicious library

Een paar dagen geleden was Amazon over een soortgelijk probleem in het nieuws: ze betalen niet langer een vergoeding uit wanneer mensen via Twitter bepaalde Amazon-producten aanprijzen.

Via: TUAW

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juli 2009, 12:05
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.