6 video-applicaties voor de iPhone 3GS: van PixelPipe tot VideoUp

Nu de iPhone 3GS op de markt is, zoeken mensen applicaties waarmee ze video kunnen gebruiken. Het aanbod is op dit moment nog beperkt voor vooral video-uploaders.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

video op iphoneNu de iPhone in staat is om videofilmpjes te maken is er behoefte aan applicaties waarmee je daadwerkelijk kunt filmen. Helaas is de keuze nog niet zo groot. Naast de standaard videofunctie van de iPhone 3GS zelf, waarmee je filmpjes naar YouTube kunt uploaden, hebben we er zes ontdekt: VideoUp, Video Vault Pro, Pixelpipe, BeejiveIM, Twittelator Pro en Video Uploader. De meeste applicaties hebben zich gespecialiseerd in het uploaden van video’s.

Meer mogelijkheden om bijvoorbeeld video’s te bewerken zou mooi zijn, maar is misschien nog iets te vroeg (of niet toegestaan door Apple).

VideoUp for Facebook

videoupVideoUp for Facebook (€0,79) is een applicatie waarmee je video’s vanuit je iPhone 3GS op Facebook kunt publiceren. Het proces bestaat uit drie stappen: eerst log je in op je Facebook-account, vervolgens kies je een video en daarna kun je eventueel nog een beschrijving toevoegen. Uploaden en klaar. VideoUp is ontwikkeld door Raizlabs, ontwikkelaar van applicaties als Clock Radio en JetSetter.

Twittelator Pro

twittelator proTwittelator Pro (€3,99) had al voordat iPhone OS 3.0 goed en wel uit kwam een extra knop toegevoegd voor het uploaden van video’s. Video’s uploaden is maar één van de 150 functies in deze zeer uitgebreide Twitter-client. Je kunt vanuit de applicatie een filmpje opnemen, bewerken en tweeten. Datzelfde geldt voor audioclips. Er zit een volledige audio/video/media-webbrowser in, zodat je video’s van anderen ook meteen kunt afkijken. Twittelator Pro is gemaakt door Big Stone Phone. Big Stone’s andere applicatie TalkingPics Micro heeft nog geen ondersteuning voor video’s.

Video Vault Pro

video vaultVideo Vault Pro (€3,99) is een applicatie waarmee je video’s kunt uploaden naar een FTP-server. Je kunt er ook privé-video’s mee onzichtbaar maken, zodat je alleen met een pincode toegang krijgt tot de video’s. Handig als je met de camera van de iPhone 3GS video’s hebt geschoten die het daglicht niet kunnen verdragen. De videoformaten die worden ondersteund zijn H.264 en MPEG-4 in verschillende kwaliteiten. De applicatie heeft een ingebouwde FTP-server en je kunt ook video’s over-the-air met vrienden uitwisselen. Zij kunnen Firefox, Safari, IE of een andere gangbare browser gebruiken om de video’s af te spelen.

Pixelpipe

pixelpipePixelpipe (€3,99) stelt je in staat om foto’s en video’s te uploaden naar je Pixelpipe. Daarna kun je ze doorzetten naar een groot aantal websites, waaronder YouTube en Facebook. Pixelpipe was al geschikt om foto’s te uploaden, maar heeft nu een uitbreiding gekregen met video-uploads. Heb je een filmpje op de iPhone 3GS gemaakt, dan kun je deze in originele resolutie uploaden naar meer dan 40 online videodiensten, zoals Hyves, Blogger, WordPress en Mobypicture. Ook FTP wordt ondersteund. Gebruik je Cycorder op je iPhone (na een jailbreak) dan kun je ook de video’s die je daarmee hebt gemaakt uploaden.

Video Uploader

video uploaderVideo Uploader (€0,79) van CirclePix.com biedt de mogelijkheid om video’s vanuit je iPhone 3GS te uploaden naar Facebook, YouTube en Blogspot. Dat gaat gelijktijdig: bij het uploaden vink je aan welke diensten je wilt gebruiken. Werkt natuurlijk alleen op de iPhone 3GS, net als alle andere applicaties die we hier besproken hebben.

BeejiveIM

beejiveimBeejiveIM (€7,99) heeft onlangs een update gekregen naar versie 3.0.1.9 en is daarmee geschikt voor iPhone OS 3.0. Speciaal voor bezitters van de iPhone 3GS is er een nieuwe functie toegevoegd, waarmee je video’s kunt uploaden. Met BeejiveIM kon je al langer foto’s en spraaknotities (audio) verzenden en ontvangen. Vanaf nu is daar ook video bij gekomen. BeejiveIM werkt met de netwerken van AIM/iChat, MSN, Yahoo, GoogleTalk, Facebook IM, ICQ, Jabber en MySpace IM.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:33
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.