AccuTerra: topografische kaarten op de iPhone

InterMap gaat maandag de nieuwe iPhone-applicatie Accuterra aankondigen. Dit zijn topografische kaarten, die in 64 losse iPhone-applicaties zullen worden verkocht.

accuterra topografische kaartenMaandag gaat Intermap de nieuwe iPhone-applicatie AccuTerra aankondigen. Met deze applicatie wordt het mogelijk om topografische kaarten op de iPhone te bekijken. Intermap werd bekend door de kaarten NextMap Britain en NextMap USA; de kaarten worden verkocht aan defensie, maar ook aan fabrikanten van autonavigatiesystemen of GPS-navigatiesystemen voor de outdoorliefhebber. Met AccuTerra kun je er straks met de iPhone op uit trekken, bijvoorbeeld als je houdt van crosscountry-skiën, mountainbiken, jagen, vissen, wandelen of een ritje maken met je snowmobile. De VS is als eerste aan de beurt.

Intermap gaat de kaarten aanbieden in losse applicaties. In totaal zullen er 64 iPhone-applicaties komen, die de complete VS afdekken, met uitzondering van Alaska. Elke applicatie is tussen de 200 en 400 MB groot. Heb je geen gsm-ontvangst, dan kun je nog steeds de kaart raadplegen. Je kunt ook routes opslaan, foto’s maken en uploaden naar Google Maps of Google Earth, Facebook of via e-mail versturen.

accuterra foto maken   accuterra kaart

Als iPhone OS 3.0 uitkomt wil Intermap nog meer functie gaan aanbieden: het interne kompas kan gebruikt worden om te navigeren wanneer er geen GPS-ontvangst is. Via In-App Purchases zou je straks extra kaarten of applicaties kunnen kopen. De volgende stap is het ontwikkelen van een soortgelijke applicatie voor Android en BlackBerry.

Meer info: Intermaps
Via: DirectionsMag

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juni 2009, 19:16
Categorie iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.