Aanwijzingen voor spraakherkenning in iPhone-firmware

De nieuwe iPhone-firmware bevat aanwijzingen voor spraakbediening. Onduidelijk is nog of dit ook op oude iPhones gaat werken, of dat de functie alleen bedoeld is voor een nieuw model iPhone.

iphone spraakherkenningDe nieuwe iPhone-firmware bevat aanwijzingen voor spraakbediening. Onduidelijk is nog of dit ook op oude iPhones gaat werken, of dat de functie alleen bedoeld is voor een nieuw model iPhone. Het is sinds de lancering van de iPhone niet mogelijk om de iPhone met spraakcommando’s te bedienen, tenzij je software van derden installeert. Op middenklassetelefoons van andere merken kan dat wel. Spraakherkenning zou vooral handig zijn in de auto, zodat je zonder de telefoon aan te raken een nummer kunt bellen en tegelijk de blik op de weg gericht houdt.

Ars Technica heeft in de nieuwe iPhone-firmware aanwijzingen gevonden dat spraakbediening in het besturingssysteem wordt geïntegreerd. Maar er zijn nog veel vragen: zo is onduidelijk of ontwikkelaars de spraakherkenning ook in hun eigen applicaties kunnen gebruiken. De spraakherkenning heeft codenaam Jibbler gekregen.

Our sources turned up references to classes and methods named VSSpeechSynthesizer, VSRecognitionSession, SBVoiceControlDisableHandlerActions, SBSensitiveJibblerEnabled, and SBVoiceControlSoundCompletion.

Via: Ars Technica

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 april 2009, 14:20
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.