ZodTTD werkt aan SEGA Genesis-emulator voor iPhone

ZodTTD werkt aan een emulator voor de SEGA Genesis. Met genesis4iphone kun je zowel Genesis- als SEGA-games spelen. De beta is nu al verkrijgbaar.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

SEGA Super Monkey BallSEGA liet tijdens de presentatie van de iPhone SDK zien dat ze Super Monkey Ball voor de iPhone gaan ontwikkelen. Ook zegt het bedrijf dat het vrijwel zeker is dat er nog meer games voor de iPhone zullen komen. Het zal nog wel even duren voordat deze officiële SEGA-games beschikbaar zullen komen voor de iPhone. In de tussentijd kun je met de SEGA Genesis-emulator voor de iPhone weer even teruggaan in de tijd.

ZodTTD werkt namelijk aan een emulator voor SEGA Genesis met de naam genesis4iphone. Het project bevindt zich nog in een vroege betafase en komt later dit jaar officieel uit. Met de emulator kun je zowel Genesis- als SEGA-games spelen. De beta is nu al verkrijgbaar.

Beta downloaden: genesis4iphone

Nog even terugkomend op de SDK-lancering: tijdens dat evenement was de aandacht vooral gericht op Electronic Arts, met hun aankondiging van Spore voor de iPhone. Maar SEGA heeft minstens evenveel zin om voor de iPhone te gaan ontwikkelen. Volgens Super Monkey Ball-producer Ethan Einhorn heeft SEGA een fantastische relatie met Apple. De demo die SEGA voor de presentatie maakte, werd in twee weken ontwikkeld, maar Einhorn wil niet zeggen hoe lang het duurt om een compleet spel te maken. Zijn opmerking “dat wisselt van ontwikkelaar tot ontwikkelaar” is misschien een beleefde manier om te zeggen: ik heb geen flauw idee.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2009, 19:27
Categorie Games
Onderwerpen emulator, genesis, sdk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.