World of Warcraft op de iPhone: echt of hoax?

Een filmpje op YouTube heeft de aandacht van gameliefhebbers getrokken. In het filmpje is World of Warcraft op de iPhone te zien. Het is geen native versie, maar een oplossing waarbij content van de PC streaming naar de iPhone wordt gestuurd.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

world of warcraftWorld of Warcraft is een gigantisch populair online rollenspel (MMORPG) met meer dan 11 miljoen deelnemers. Geen wonder dat een filmpje waarin World of Warcraft op de iPhone lijkt te worden gespeeld meteen de interesse wekte van gamers wereldwijd. In het verleden zijn er wel eens mockups geweest en er waren geruchten: al in mei 2007 dacht iemand dat de ARM11-processor en het feit dat WoW al op de Mac beschikbaar is, genoeg bewijs was om te denken dat World of Warcraft ook wel op de iPhone zou verschijnen. Bijna twee jaar later lijkt het toch waarheid te worden: op YouTube is een filmpje verschenen waarin iemand WoW op de iPhone speelt. De game draait in de Vollee-client, een applicatie waarmee je software voor mobiele 3G-telefoons waarmee je processorintensieve pc-applicaties over een netwerk kunt spelen. Volledige pc-games, MMO’s en zelfs complete virtuele werelden zijn op die manier naar een 3G-toestel te streamen.

Het is dus geen echte native versie van World of Warcraft, maar het geeft wel een zo realistisch mogelijk effect. Vollee liet eerder Second Life op een mobiele telefoon zien. Nu hebben ze een overeenkomst met ActivitsonBlizzard gesloten waarmee World of Warcraft een mogelijkheid wordt. Vollee zei in 2008 al dat ze de iPhone zouden ondersteunen. Maar de website van het bedrijf ziet er niet hoopvol uit: die is alleen via Google cache nog te bekijken en sinds 2008 niet meer bijgewerkt. Toch een hoax? Volgens de maker van de video beweert dat het een volledig werkende applicatie is.

Via: Touch Arcade
Tipgevers: Bram en Skabaas

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2009, 23:39
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.