Wind Meter maakt van de iPhone een windmeter

Wind Meter is een applicatie waarmee je de windsnelheid kunt meten via de microfoon van de iPhone. De ontwikkelaar laat in een filmpje zien dat het echt werkt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

wind meterMet de iPhone kun je kijken of er een regenbui aankomt, je kunt zien welke temperatuur het is en het weerbericht checken. Wat nog niet kon, is de windsnelheid meten. De ontwikkelaar van de applicatie Wind Meter heeft nu uitgevogeld hoe dat wél mogelijk is: de microfoon in de iPhone doet de metingen. Met een speciaal algoritme zet de applicatie het geluid van de microfoon om in een bepaalde snelheid. Je zou denken dat zo’n meting niet echt betrouwbaar zal zijn, maar in de praktijk blijkt het opvallend goed bruikbaar. Om dat aan te tonen heeft de ontwikkelaar een filmpje gemaakt (hieronder) waarin de prestaties van Wind Meter op de iPhone te vergelijken zijn met een echte windmeter.

Toch zegt de ontwikkelaar op de website, dat de windmeter alleen bedoeld is voor recreatief gebruik. Bijvoorbeeld tijdens het windsurfen, zeilen, kitesurfen, golfen en vliegeren. De gevonden meting kun je makkelijk laten converteren naar mph, kmh, knots, fps, m/s en Beaufort.

Meer info: Wind Meter
Installeren: Wind Meter (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:51
Categorie Het weer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.