World of Tanks Blitz uitgekomen op iPhone en iPad

World of Tanks Blitz voor iPhone en iPad is de gratis mobiele versie van de populaire pc-game. Het behelst explosieve 7 tegen 7 gevechten.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

World of Tankz Blitz iPhone iPadDe enorm populaire online game World of Tanks is er nu ook voor de iPhone en iPad. World of Tanks Blitz is een mobiele versie van het spel waarin veertien spelers het met zwaar militair geschut online tegen elkaar opnemen. Het deel voor iOS telt meer dan 90 verschillende tanks en is behoorlijk normaal te spelen voor een freemiumgame: er zijn bijvoorbeeld geen timers tot je weer mag spelen.

World of Tanks Blitz upgradesHet verdienmodel zit hem er simpelweg in dat je betere wapens, modules en tijdelijke power-ups voor je bestaande tank wilt hebben of nieuwe tanks wilt kopen. Dat gaat een stuk sneller als je er zelf wat geld tegenaan gooit, dan dat je wacht op de beloningen die je uit de online veldslagen haalt. De goedkoopste in-app aankoop is een ‘tiny bundle’ om je op weg te helpen voor 89 cent. Een krat goud kost waarmee je modules en power-ups koopt, doet 17,99 euro.

Maar het zou zonde zijn daar alleen de nadruk op te leggen, want World of Tanks heeft een reden om zo populair te zijn. De gevechten met tanks zijn een indrukwekkende bezigheid. Met keuze uit lichtgewicht, medium of zware tanks uit het Duitsland, Verenigde Staten en Rusland uit de Tweede Wereldoorlog, betreed je de teamgevechten.

World of Tanks Blitz momenten

Besturing en tactiek

Je bestuurt de tanks net even anders dan je een 3D-shooter bestuurt. Er is een gedeelde van het scherm om te rijden, maar drukt eerst op het vizier om goed te richten. De snelheid en flexibiliteit van een schietspel waarin je loopt is vanzelfsprekend niet aan de orde. Tanks zijn logge figuren – met uitzondering misschien van lichtvoetige tank destroyers. Je begeeft jezelf niet graag op een open veld om van alle kanten belaagd te worden. Daarvoor gaat draaien en rijden met de tank simpelweg te langzaam. Gelukkig zijn er in de acht verschillende omgevingen talloze objecten om achter te schuilen. Huizen, rotsen, industrie en ook duinen in de woestijn zijn belangrijk. Wel houdt Blitz de actie redelijk vlak: heuvels kom je overal wel tegen, maar de omgeving is bijna altijd overzichtelijk.

Online organiseren

In een ideale pot speel je met 7 tegen 7 tanks, en trek je samen op om een krachtige meerderheid te vormen tegen vijandige tanks. Online wil het in de praktijk nog wel eens wat rommeliger verlopen natuurlijk, maar je mag in ieder geval bij elkaar in de buurt beginnen in een pot. Ervaren clans zullen naar verloop van tijd ongetwijfeld hun manieren en wegen hebben om een pot in te gaan. Om de regie verder in handen te houden, is er een in-game chatfunctie voorhanden. Ook kan je vrienden direct uitnodigen om samen te spelen.

Imponerend

Ondanks het belang van een goede tank met krachtige upgrades en power-ups, is ook je strategie en je richtgevoel in World of Tanks Blitz van groot belang. Zonder snel schakelen, slim bewegen en samenspannen met je team ben je nergens. Aan alles is te zien waarom de game op de pc eerder al een enorm succes werd: de online veldslagen imponeren.

Pluspunten

  • Gave online gevechten
  • Teamwork loont

Minpunten

  • Doorspekt van in-app aankopen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 13:19
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.