What the Photo: Draw Something met foto’s

De iPhone-app What the Photo is Draw Something met foto's en kan dus wel eens een groot succes worden. Twee spelers schieten om beurten foto's en raden daarna elkaars platen voor punten.

What the Photo iPhone iPod touch Draw Something met foto'sJe kon erop wachten. Wellicht heb je het zelfs al eens ‘bedacht’ tijdens een drankje – of cola – met vrienden. What the Photo is de logische volgende stap na het even zo razend populaire Draw Something. Het doet precies hetzelfde als het raad-de-tekening spel, maar dan met foto’s. Je schiet een foto en benoemt het met één woord. Vervolgens ziet je online tegenstander de foto vakje voor vakje onthuld worden en krijgt diegene negentig seconden om je plaat te raden. Lukt dat niet? Dan begin je bij af.

What the Photo brug radenAnonieme online fotospelletjes willen nog wel eens garant staan voor vulgaire of onwenselijke beelden, dus die weg is What the Photo maar niet in geslagen. In plaats daarvan moet je inloggen met je Facebook-account, en kan je vervolgens louter je vrienden op het sociale netwerk benaderen om een potje mee te spelen. Als je het wenst, kan je ook een oproep voor medespelers op je eigen timeline in Facebook plaatsen.

Het spelidee van What the Photo werkt natuurlijk: het is Draw Something zonder tekentalent, maar met fotografietalent. Een beurt ziet er als volgt uit: je raadt de foto van een ander terwijl foto’s in anderhalve minuut vakje na vakje worden onthuld. Dat doe je door een woord te maken met de letters onderin beeld. Als je het raadt, loopt de beurtenteller op. Raad je het niet, dan begin je weer bij beurt één. Hoe dan ook is de volgende stap dat je een foto schiet of uploadt en vervolgens zelf een woord van maximaal acht letters maakt, waarin je de foto beschrijft. Dan is de tegenstander weer aan de beurt.

What the Photo geraden fotoAls je alleen maar Nederlandse Facebook-vrienden hebt, staat het je natuurlijk vrij een Nederlands woord te maken. De app verzint zelf de andere letters om het woord heen. De acht letter-limiet is wel wat beperkt: een woord als koffiemok is daardoor al niet aan de orde. Iets dat we irritanter vinden, is dat de foto zich in anderhalve minuut wel heel laat aan je openbaart. Het spel komt daardoor een beetje traag over. Anderzijds: in Rumble moet je ook twee minuten uittrekken voor het voltooien van een beurt, en dat online woordspel wordt nog steeds volop gespeeld.

What the Photo staat qua afwerking niet op hetzelfde niveau als Draw Something. Als je medespeler een foto niet goed raadt, klinkt een bijna schel geluid van de app. Ook het hoofdmenu komt in de gratis versie met reclame erbij, een beetje instabiel over. Er is ook een betaalde versie van 1,59 euro die afrekent met de advertentie onderin.

Downloaden:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 mei 2012, 20:20
Categorieën Fotografie en video, Games
Onderwerp draw something

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.