Waze 3.1: nieuwe functie laat je elkaar eenvoudig vinden

De gratis navigatiesoftware Waze is geüpdatet met een nieuwe functie waarmee je je locatie kan doorgeven aan een andere Waze-gebruiker. Die kan dan in de app meteen naar je navigeren.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Waze versie 3.1 gratis navigatie iPhone iPod touchDe gratis navigatiesoftware Waze heeft een kleine update gehad naar versie 3.1. Die voegt een bijzonder handigheidje toe in de app. Je kan nu vanuit de applicatie je locatie delen per sms en e-mail. Als de ontvanger ook Waze heeft geïnstalleerd, wordt voor diegene meteen een route naar je toe uitgestippeld en berekend. Handig als je bijvoorbeeld pech hebt, of van de ander weet dat ‘ie jouw nieuwe stek in de nieuwbouwwijk nooit gaat vinden.


Een grotere update is misschien wel dat Waze nu handsfree kan worden bediend met spraakcommando’s in plaats van knoppen in te drukken. Helaas: die functie werkt voorlopig alleen in de Verenigde Staten in een Canada. Wel merkbare verbeteringen voor ons zijn veel foutoplossingen en een verbeterde ondersteuning voor Bluetooth.

Waze is gratis navigatiesoftware. Het registreert de routes die gebruikers afleggen van punt A naar punt B en laat je de beste route zien als je zelf een bestemming invoert. Zo bespaart de applicatie op ontwikkelkosten. We hebben de app zelfs opgenomen in onze lijst met 15 onmisbare apps voor elke nieuwe iPhone-bezitter.

Downloaden: Waze (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

24 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.