WadsApp: eigen iPhone-apps voor Texel en Terschelling

WadsApp Texel en WadsApp Terschelling zijn twee iPhone-apps over de waddeneilanden. Naast veel toeristische informatie ook leuke extra's over de natuur.

wadsapp-texelDe Waddeneilanden Texel en Terschelling introduceren een app met een wel heel grappige naam: WadsApp. Beide apps zitten bomvol informatie over de eilanden en worden uitgebracht door de lokale VVV’s. De apps zijn bedoeld voor mensen die al op het eiland zijn en bevatten aanvankelijk alleen informatie in het Nederlands. Duitse en een Engelse versies en Android-varianten staan nog op de planning. Neem bijvoorbeeld WadsApp Texel: die vertelt welke lokale producten er zijn, welke sterke verhalen de bevolking vertelt en waar je een fiets kunt huren. De app wijst ook de weg naar wandelroutes in de buurt, parkeerplaatsen, leuke restaurantjes en musea. Ook zie je of er bijzondere activiteiten zijn en of je excursies kunt gaan doen. Want als je eenmaal op het eiland bent aangekomen en in een dikke schipperstrui uit je vakantiehuisje stapt, wil je natuurlijk wel wat te doen hebben.

Als het regent heb je ook iets aan de app. Dan kruip je bijvoorbeeld weg bij de open haard en speel je wat vogelgeluiden af. Of je luistert naar de sterke verhalen van Harry de Graaf, Arthur Oosterbaan en andere eilandbewoners. In een hoofdstuk over dialect maak je kennis met Texelse woorden en zinnen, inclusief uitspraak en betekenis. Er is geprobeerd om niet de zoveelste toeristische app te maken, waarvan er al tientallen in de App Store staan, maar echt iets leuks ervan te maken. En tegelijk zit er ook veel praktische info in, zoals actuele hoog- en laagwaterstanden, tips van boswachters en informatie over Werelderfgoed. Maar ook: zelf een tijdlijn van foto’s maken, zodat je een volledig overzicht hebt van jouw verblijf.

Downloaden:

wadsapp-texel-1 wadsapp-texel-2

Via: @erwblo

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 november 2013, 19:15
Categorieën Nederlandse apps, Reizen
Onderwerpen terschelling, texel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.