iOS game-update: Diamond Dash, Moto Racer 15th Anniversary en koopjes

Diamond Dash is een tegenhanger van Bejeweled Blitz op Facebook en is nu uit op de iPhone en iPod touch. Moto Racer 15th Anniversary en Monster Shooter zijn twee leuke nieuwe games voor de iDevices.

GU VR Monster Shooter headerDiamond Dash is op dit moment populairder dan Bejeweled Blitz in de lijst met gratis games op de iPhone en iPod touch. Ken je het niet? Het heeft diamanten, dezelfde 60-seconden limiet en je speelt het wekelijks tegen vrienden op Facebook. We stellen jullie elkaar voor in de iOS game-update van vandaag. Ook in dit artikel: de nostalgische racegame Moto Racer 15th Anniversary en Monster Shooter; een razend lekker actiespelletje.

Razendsnel tikken: Diamond Dash

GU VR Diamond Dash iPhone iPod touchJahaa, Bejeweled verscheen opnieuw voor de iPhone en iPod touch en ditmaal zelfs met ondersteuning voor het Retina-beeldscherm en de gratis downloadbare variant Bejeweled Blitz. Maar tegelijk is er nóg een match-3 uitgekomen die het ook lang niet gek doet op Facebook. En nog hetzelfde principe hanteert ook. Elke week mag je een nieuwe highscore zetten tegen je vrienden op het sociale netwerk. Daarvoor je heb steeds 60 seconden de tijd om zoveel mogelijk, drie of meer gelijke naast elkaar gelegen diamantjes weg te tikken. Doordat diamantjes erboven naar beneden vallen, ontstaan er weer nieuwe drietallen en zo kan je lekker blijven doortikken tot de timer klinkt. Meer diepgang zit er niet in. Je hebt ten eerste al niet de sleep-beweging waarmee je een drietal maakt, maar hoeft alleen maar snel te tikken. Ten tweede zijn er geen speciale power-ups om sneller veel punten te scoren of het spelletje een beetje te manipuleren. Het is dus wat eenvoudiger en daardoor misschien wel kinderlijker dan Bejeweled Blitz. Het succes wijst wel uit, dat dat voor veel spelers geen snars uitmaakt.
Downloaden: Diamond Dash (gratis)

Nostalgisch scheuren: Moto Racer 15th Anniversary

GU VR Moto Racer 15th Anniversary iPhone iPod touchVroegah, toen wegen nog geen drempels hadden maar alleen kuilah, stormde Moto Racer op de PlayStation en de pc. Het was geen grensverleggend, maar wel een donders fijn racespelletje waarin je veel sneller dan is toegestaan scheurde over zonovergoten circuits. Het bijzondere was dat je niet alleen raketsnelheden kon halen met een buikschuiver, maar dat je ook kon stunten op een crossbrommer. De natuuromgevingen waren daarbij vervangen door stadia, en de race tegen de klok voor het volgende checkpoint was naar de achtergrond verdrongen door het uitvoeren van stunts. Er is veel gebeurd in 15 jaar. Wat destijds een knappe prestatie was op de pc, is nu een aardige act de presence op de iPhone en iPod touch. De ongekende snelheid van toen is nu een beetje houterig geworden, maar dat neemt niet weg dat Moto Racer 15th Anniversary nog steeds een erg vermakelijk spel is. Het is vooral een krachtige been there-tour voor degenen die het spel al eens eerder hebben gespeeld; die herinneren zich het mysterieuze muziekje als je stilstond bij een cowboydorpje vast ook nog wel. Moto Racer is zijn flair kwijt, maar zijn streken niet. Het is leuk om ook eens wat modernere nostalgie dan Pac-Man in je handpalm te hebben.
Downloaden: Moto Racer (€1,59)

Trailer van de Dag: Monster Shooter

GU VR Monster Shooter iPhone iPod touchAls je ooit opa of oma wordt en de nieuwe lichting bijspijkert over iPhone-games, is de kans aardig groot dat je alleen nog maar dual-stick shooters voor de geest kan halen. Man, wat zijn daar veel van! En toch bespreken we een nieuwe in zijn soort, want Monster Shooter is vingerlikkend lekker afgewerkt. Het introfilmpje is al geinig. Een UFO zuigt koeien van het land en maakt dan de fout bij een raampje naar binnen te gluren en een snotterige kat mee te nemen. Dat vindt eigenaar hond niet zo leuk. Meneer pakt zijn shotgun, achtervolgt de UFO en overal waar die landt, wordt het tijd voor een confrontatie. Die speel je dus uit met twee sticks op het scherm. Met de linker loop je en de rechter schiet je. Er zijn veel van dit soort spellen dus maar Monster Shooter floreert in haar fenomenale kleurgebruik en leuke tussenfilmpjes. Bovendien is het gameplaygewijs ook nog aardig, omdat je naast het schieten handmatig moet herladen om sneller weer te kunnen schieten, én omdat je dichtbij de tegenstanders moet blijven om zo hun achtergebleven geld op te pikken. Die kun je investeren in wapens om de tegenstander nog makkelijker te slachten. Ook kan je munitie kopen. Het wordt je gelukkig niet opgedrongen om de knip te trekken en bovendien is het ook allemaal, ja echt: mooi. De menu’s, de knoppen zonder tekst die van zichzelf duidelijk genoeg zijn, de missies die je voortdurend krijgt om je zoet te houden, de originele wapens. Er zijn dertig levels en er is een survival-modus. Als we ons niet vergissen is Monster Shooter de leukste telg in dit overvolle genre, die we de laatste tijd zijn tegengekomen.
Downloaden: Monster Shooter (gratis)

De koopjeshoek

Hoe kun je nou nog niet genoeg hebben aan de twee verslavende gratis spellen die we je presenteren vandaag? Al goed, er staat een weekeinde voor de deur. Je hebt ons overtuigd. De leukste gratis of tijdelijk goedkopere games vandaag zijn:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Je ziet goed dat er geen Game van de Week is deze vrijdag. Die nominatie wordt alleen uitgereikt als er een iPhone-spel verschijnt dat we iedereen kunnen aanraden. Dat vinden we deze week niet het geval.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 december 2011, 20:19
Categorie Games
Onderwerpen diamant, first person shooter, iculture speelt, kopen, racegame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.